4 Ekim 2024 Cuma

Hasta tutsak yakınları Adalet Nöbeti'ne başladı

Hasta tutsakların yakınları, tedavilerin önündeki engellerin derhal kaldırılması için Diyarbakır Barosu'nda açıklama yaptı. Tutsakların durumuna dikkat çeken yakınları, kamuoyuna duyarlılık çağrısı yaptı. 

Hapishanelerde tutsaklara yönelik işkence, kötü muamele gibi yoğun hak ihlallerine ve hasta tutsakların durumuna dikkat çekmek için hasta tutsak yakınları Diyarbakır Barosu'nda düzenledikleri basın toplantısıyla Adalet Nöbeti'ne başladı.

Bolu F Tipi Kapalı Hapishanesi'ndeki hasta tutsak Civan Boltan'ın babası Hakkı Botan, Diyarbakır D Tipi Kapalı Hapishanesi'nde bulunan Abdulselam Güler'in kardeşi İnci Güler, İskenderun Hapishanesi'nde bulunan Sıddık Güler'in evli olduğu Hasime Güler, Bandırma 2 No'lu Hapishanesi'nde bulunan Ahmet Kolakan'ın annesi Fevziye Kolakan ve Diyarbakır D Tipi Kapalı Hapishanesi'nde bulunan Mehmet Emin Özkan'ın kızı Selma Özkan katıldı.

EREN: DUYARLILIK YARATMAK İÇİN ÇABA İÇERİSİNDE OLACAĞIZ
Baro Başkanı Nahit Eren ve yönetim, oturma eylemini gerçekleştiren ailelerin talebini dinledi. Tutukluların yaşadıkları sorunları baro olarak yakından takip ettiklerini belirten Eren, yaşanan sorunların giderilmesi ve adalet taleplerinin kamuoyunda duyarlılık yaratması için çaba içerisinde olacaklarını dile getirdi. 

GÜLER: EŞİM TEKERLİ SANDALYEYE BAĞLI 
Tutsak yakını Hasime Güler, evli olduğu Sıddık Güler'in hapishanede yüksek tansiyondan dolayı iki kere anjiyo olduğunu bundan dolayı da tekerlekli sandalyeye bağlı olduğunu ve ihtiyaçlarını karşılayamadığını kaydetti. Barodan hukuki destek isteyen Güler, Sıddık Güler'in pandemi döneminde de iki defa koronavirüse yakalandığını aktardı. 

KOLAKAN: OĞLUMUN TEDAVİSİ İÇİN SERBEST BIRAKILMASI GEREK
Hasta tutsak Ahmet Kolakan'ın annesi Fevziye Kolakan da oğlunun kalp kapakçıklarında sorun olduğunu, ailesi olmadan ameliyat olmak istemediğini ancak buna da izin verilmediğini belirtti. Kolakan, oğlunun tedavisinin ailesinin yapılması için serbest bırakılma çağrısı yaptı. 

ÖZKAN: BABAMDAN ARTIK TELEFON DAHİ ALMIYORUZ
Hasta tutuklu Mehmet Emin'in kızı Selma Özkan ise babasının durumunun tüm kamuoyunun bildiğini fakat  yetkililerin harekete geçmediğinin altını çizdi. Özkan, "Babamdan artık telefon dahi alamıyoruz. Durumunu bilmiyoruz, Çok geçmeden müdahale edilmeli" dedi.

BOLTAN: SONUÇ ALANA KADAR NÖBETİ SÜRDÜRECEĞİZ
Civan Boltan'ın babası Hakkı Boltan ise oğlunun bir gözünün görmediğini, bir elinin olmadığını ve beyninde de şarapnel parçası olduğunu hatırlattı. Boltan, oğlunun bu durumundan kaynaklı kendi ihtiyaçlarını karşılayamadığını belirtti. Oğlunun serbest bırakılması gerektiğini ifade eden Boltan, "Buraya gelme amacımız kamuoyunda ses getirmek içindir. Sonuç alıncaya kadar bu nöbeti sürdüreceğiz" diye konuştu.