19 Eylül 2024 Perşembe

'Hasta tutsak Şivekar Ataş serbest bırakılsın'

Hasta tutsak Şivekar Ataş'ın durumunu kamuoyuyla paylaşan İHD İstanbul Şubesi, Ataş ve tüm hasta tutsakların serbest bırakılmasını istedi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi, 647. F oturması kapsamında Beyoğlu'nda bulunan dernek binası önünde yan yana geldi. "Hasta mahpus Şivekar Ataş serbest bırakılsın" ve "Tedavi haktır engellenemez" pankartları açılan eylemde hasta tutsakların fotoğrafları taşındı.

Bakırköy Kadın Kapalı Hapishanesi'nde tutulan Şivekar Ataş'ın durumunu kamuoyuyla paylaşan Taylan Bekin, yüksek tansiyon, bel fıtığı ve diş hastası olan Ataş'ın rahminde kistler tespit edildiğini, ameliyatla çıkartıldığını ve tedavisinin devam ettiğini söyledi.

Ağır kalp hastası olan Ataş'ın 20 günde bir kalp kapakçığı iğnesi olduğunu ancak diş muayenesi için hastaneye sevk edildiğinde kelepçeli muayene dayatıldığını ifade eden Bekin, bunu kabul etmeyen Ataş'ın muayene edilmeden hastaneye geri götürüldüğünü söyledi.

İNFAZI YAKILDI
Ataş'ın Tarsus Kadın Hapishanesi'nde kalırken işkence gördüğünü, "süngerli odaya" konduğunu, pandemi sürecinde ise hiç tedavi olmadığını aktaran Bekin, Ataş'ın tutulduğu hapishane koşullarının kötü olduğunu ve hastalığını ağırlaştırdığını vurguladı.

9 yıldır tutsak edilen Ataş'ın son olarak infazının yakıldığını söyleyen Bekin, "647. F oturması kapsamında bu hafta; hasta mahpus Şivekar Ataş ve bütün ağır hasta mahpusların serbest bırakılarak, sağlık ve yaşam haklarının korunması için yetkilileri göreve, kamuoyunu duyarlılığa çağırıyoruz" dedi.

Eylem, "Hasta mahpuslar serbest bırakılsın", "Şivekar Ataş serbest bırakılsın", "Tedavi haktır engellenemez" sloganlarıyla son buldu.