4 Ekim 2024 Cuma

Hasta tutsak Acar vereme yakalandı

İHD'nin hasta tutsaklar listesinde yer alan ve 2017 yılından bu yana Bakırköy Kadın Kapalı Hapishanesi'nde tutulan Tenzile Acar vereme yakalandı. 

İnsan Hakları Derneği'nin (İHD) hasta tutsaklar listesinde bulunan Tenzilce Acar, vereme yakalandı.

İstanbul'da 2017'de gözaltına alınıp tutuklanarak Bakırköy Kadın Kapalı Hapishanesi'nde tutulan Tenzile Acar'a, cezaevinde Hepatit B teşhisi kondu.

Acar'ın boğazından kan gelme şikayeti üzerine hastaneye kaldırıldıktan sonra yapılan tetkikler sonucunda tüberküloz (verem) olduğu da anlaşıldı.

'ÇOCUĞUM ÖLÜMÜN EŞİĞİNDE'
Acar, tüberküloza yakalandığını annesi Rasmiye Acar'a yaptığı telefon görüşmesinde aktardı. Acar ailesi ile yaptığı telefon görüşmesinde boğazında kan geldiği şikayetiyle iki defa hastaneye kaldırıldığını bunun sonucunda doktorların kendisine tüberküloz teşhisini koyduğunu belirtti. Kızı Acar'ın hastaneye kaldırıldıktan sonra tek başına hücreye konduğunu söyleyen anne Acar, "Çocuğum ölümün eşinde. Yetkililere sesleniyorum; çoğumu serbest bırakın" çağrısında bulundu.

Anne Acar, "Vicdan sahibi her insan kızım için bir şeyler yapmalı. Yetkililer, biz annelerin acı feryatlarını artık duymalıdır" dedi.