21 Eylül 2024 Cumartesi

Haseke'de bombalı saldırı

Suriye'nin Haseke vilayetindeki bombalı saldırıda, ABD askerleri ve DSG savaşçıları hedef alındı. Patlamada beş DSG savaşçısı hayatını kaybederken, iki ABD askerinin yaralandığı bildirildi.
Suriye'nin kuzeydoğusundaki Haseke vilayetinde ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon ve Demokratik Suriye Güçleri'ne (DSG) yönelik bombalı saldırı düzenlendi.
 
Suriye resmi haber ajansı SANA ve Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, saldırının bombalı yüklü bir araçla düzenlendiğini bildirdi. SANA, saldırının, DSG'nin Şeddadi kasabasındaki bir kontrol noktasında gerçekleştirildiğini duyurdu.
 
Gözlemevi, patlamada beş DSG savaşçısının hayatını kaybettiğini, iki ABD askerinin yaralandığını belirtti. Gözlemevi, araçtaki saldırganın, ABD askerleri ve DSG güçlerinin bulunduğu konvoy geçerken üzerindeki patlayıcıyı infilak ettirdiğini aktardı.
 
GEÇEN HAFTA MİNBİC'DE SALDIRI DÜZENLENDİ
 
Suriye'nin kuzeyinde geçen hafta yine DSG kontrolündeki Minbic kentinde düzenlenen bir bombalı saldırıda 19 kişi hayatını kaybetmişti. Patlamada ikisi asker, dört ABD vatandaşının yanı sıra 10 sivil ve beş DSG savaşçısı hayatını kaybetmişti. Saldırıyı IŞİD üstlenmişti.
 
ABD'nin Suriye'de IŞİD'le mücadeledeki ortakları arasında yer alan DSG, ülkenin kuzeyinde ve doğusundaki bazı bölgelerin kontrolünü elinde tutuyor. DSG'nin omurgasını oluşturan YPG ise Türkiye tarafından PKK'nın Suriye kolu olarak kabul ediliyor.