18 Ekim 2024 Cuma

Hamile kadını darbeden Yılmaz Akman serbest bırakıldı

19 yaşındaki S.N.A. adlı hamile kadını sokakta darbeden Yılmaz Akman adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Karar istinafa taşınacak.

Manisa'nın Akhisar ilçesinde 16 Ağustos'ta 19 yaşındaki S.N.A. adlı hamile kadını sokakta darbeden Yılmaz Akman adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Failin 18 suç dosyası olduğu ve haftanın 3 günü adli kontrol için imzaya gittiği ortaya çıktı.

Akhisar 4. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "kasten yaralama" ve "alenen hakaret" suçlamasıyla hakkında dava açılan fail Yılmaz Akman, tutuklu bulunduğu Eskişehir'deki hapishaneden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı.

Şiddet gören S.N.A. ile avukatı da mahkeme salonunda hazır bulundu.

Savcı mütalaasında Akman'ın "kasten yaralama" ve "alenen hakaret" suçlarından cezalandırılmasını istedi.

Hakim, Akman'ın "alenen hakaret" suçundan 9 ay 15 gün, "kasten yaralama" suçundan 15 ay hapisle cezalandırılmasına ve adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verdi.

'S.N.A.'NIN ŞU AN CAN GÜVENLİĞİ YOK'
Duruşmanın ardından gazetecilere açıklama yapan S.N.A'nın avukatı Meray Mollaibrahimoğlu Eraslan, davanın sonuçlandığını ancak bekledikleri sonucu alamadıklarını söyledi. Avukat Eraslan, "Aldığı ceza o kadar az ki sanık tahliye ediliyor ve S.N.A'nın şu an bir can güvenliği yok. Bu nedenle verilen cezaların azlığından kaynaklı olarak üzüntümüzü dile getirmek istiyoruz. Sonucu istinaf mahkemesine taşıyacağız. Verilen cezanın azlığı, bizi çok üzmüş durumdadır. Sanığın tahliyesi nedeniyle yeniden başvurularımızı yapıp, bununla ilgili daha ağır cezalar alması için elimizden geleni yapacağız" dedi.