20 Eylül 2024 Cuma

Hamadeh: Halkımız Biden'ın haritasına alternatif yeni bir Ortadoğu haritası çiziyor

FDKC Siyasi Büro üyesi Moatasem Hamadeh, Aksa Tufanı'na ilişkin açıklamasında "Halkımız ve onların yiğit direnişi, 'Mescid-i Aksa Tufanı' savaşında yeni denklemler önerdi" dedi.

Filistin Demokratik Kurtuluş Cephesi (FDKC) Siyasi Büro üyesi Moatasem Hamadeh, Filistinli direniş gruplarının başlattığı Aksa Tufanı operasyonuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

"Halkımız ve onların yiğit direnişi, 'Mescid-i Aksa Tufanı' savaşında yeni denklemler önerdi ve Biden'ın Riyad Kapısı'ndan Arap-İsrail normalleşmesini genelleştirme ve İsrail'in bölgeye entegrasyonuna dayalı projelerine alternatif olarak Ortadoğu'nun haritaları artık yeniden çizilmeye başlandı" diyen Hamadeh İsrail'in halklarının önünde titreyen Arap rejimlerini koruyacak askeri güç olmadığını kanıtladığını ifade etti.

Filistin halkının ve mücadelesinin yanında yer alma, işgalci devleti kuşatma ve Arap zirvelerinin kararlarına saygı duyma çağrısı yapan Hamadeh, "Halen Amerikan emperyalizmi tarafından yağmalanan ve İsrail devletine mali yardıma, silahlara, uçaklara ve top mermilerine dönüştürülen Arapların durumunu güçlendirmenin ve halklarının çıkarlarını korumanın yolu budur" dedi.

Halkın işgale ve yerleşimcilere karşı saha birliğini bir kez daha teyit eden Hamadeh, Filistin yönetiminin atacağı pratik adımlarla bu birliğin güçlendirilmesi çağrısında bulundu. 

"Her şeyden önce, 70 binden fazla güvenlik gücü mensubunun serbest bırakılması, Filistin Yönetimi'nin güvenliğinin, 'Oslo Anlaşmaları' öncesindeki güvenlik yükümlülüklerinden kurtarılması, böylece Batı Şeria'nın işgalcilerden temizlenmesi için Filistin halkının ordusuna yönelmeleri sağlanacak" diyen Hamadeh, "Kudüs Muharebesi" ve "Kudüs'ün Kılıcı"nda gördükleri öfke devrimini gösteren tabloların bir benzerini göreceklerini vurguladı.