21 Eylül 2024 Cumartesi

Halkalı Havalimanı metro şantiyesindeki işçilerin eylemi sürüyor

Halkalı Havalimanı metro şantiyesinde çalışan işçilerin sefalet ücretine karşı iş bırakma eylemi 2'nci gününde devam ediyor.

Ulaştırma Bakanlığı'na ait ve Kolin-Kalyon ve Cengiz Holding ortaklığında yapılan Halkalı Havalimanı Metro şantiyesinde çalışan işçilerin iş bırakma eylemi 2'nci gününde devam ediyor.

İşçilerin iş bırakma nedeni ise patronların ücret zammı teklifinin resmi enflasyon oranı yüzde 34'ün bile altında olması. İnşaat-Sen üyesi işçilerin de aralarında bulunduğu işçiler, birleşerek yüzde 75 zam istediklerini duyurdu. Patronlar ise işçileri işten atmak ve tutanak tutmakla tehdit etti.

İşçilerin talepleri şunlar:
🔹Tüm ücretlere %75 zam uygulansın.
🔹Tünel kalıp biriminin geriye dönük Pazar mesaileri derhal ödensin.
🔹Haftada 7 gün 10 saati geçen ve bordrolara yansıtılmayan geriye dönük haftasonu mesaileri yasaya uygun biçimde derhal ödensin.

İnşaat-Sen eyleme ilişkin açıklamasında, "Sendikamız İnşaat-Sen üyeleriyle omuz omuza, Cengiz-Kolin-Kalyon patronları hakları verene dek bu mücadeleyi sonuna kadar verecektir. Tüm halkımızı Halkalı Havalimanı Metro inşaatında çalışan işçilerle dayanışmaya, işçilerin sesine ses olmaya çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.