4 Ekim 2024 Cuma

Halk sokağa çıkınca saray medyası panikledi

Açlık ve yoksulluğun faturasını ödemek istemedikleri için halk sokağa dökülürken, sarayın sesi A Haber panikledi. "Hükümet istifa" sloganından rahatsız olan ve Erdoğan'ı aklamaya çalışan A Haber, eylemde olan halkı "küresel çetenin piyonu" ithamıyla hedef göstermeye çalıştı.

Döviz kurundaki artışla birlikte Dolar kuru 13.50, Euro ise 15.02'i gördü. Ekonomik krizin derinleşmesi üzerine İstanbul, Ankara başta olmak üzere pek çok kentte halk sokağa dökülerek, "Hükümet istifa" ve "Erdoğan istifa" sloganlarını yükseltti. Polisin yer yer saldırarak engelleme girişimini tanımayan halk eylemlerini sürdürdü. 

Halk saray rejiminin yarattığı ekonomik krizin faturasını ödemek istemediği için sokağa çıkarken, saray medyası da harekete geçerek eylem yapanları hedef göstermeye çalıştı. Gezi ayaklanmasını hatırlayarak panikleyen A Haber, "Döviz kurunu bahane eden Geziciler sokaklarda, Türkiye'ye operasyonu kanıtlar mahiyette" başlıklı haberi servis etti.

A Haber açlık ve yoksulluğa karşı halk eylemde iken provokasyon peşine düştü. Eylemde olan halk için şu ifadeler kullanıldı: "Türkiye'nin iktisadi olarak ayakta durmasını kaldıramayan çevreler tarafından düzenlenen spekülatif kur ataklarıyla hükümetin itibarı hedef alınıyor. Durumu fırsat bilen küresel çetenin piyonları sokaklarda görevini ifa ediyor."