18 Eylül 2024 Çarşamba

Halide Cerrar: Hücremde boğuluyorum

2023'ün Aralık ayında tutuklanan ve aylardır herhangi bir gerekçe gösterilmeden tecrit altında tutulan FHKC lideri Halide Cerrar, hapishaneden gönderdiği mesajda, "Her gün ölüyorum. Hücrem, hiç havanın girmediği, küçük kapalı bir kutu gibi" ifadelerini kullandı.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) liderlerinden Halide Cerrar, 2023'ün Aralık ayında işgal altındaki Batı Şeria'da bulunan evine siyonist İsrail askerleri tarafından düzenlenen baskınla gözaltına alınmış ve herhangi bir gerekçe gösterilmeksizin tutuklanmıştı.

Ramla'da bulunan Neva Tirtza Kadın Hapishanesi'nde tutulan Cerrar'ın gerekçesiz tutukluluk süresi, 6 ayı doldurmasına rağmen 24 Haziran'da tekrar uzatılmıştı.

Hapishanede 2 metreye 1.5 metre boyutlarında, "mezar genişliğinde" bir hücrede, insanlık dışı koşullarda ve ağır tecrit altında tutulan 60 yaşındaki Cerrar, hapishaneden dışarıya bir mesaj ulaştırdı.

Cerrar'ın mesajında şu ifadeler yer aldı: "Her gün ölüyorum. Hücrem, hiç havanın girmediği, küçük kapalı bir kutu gibi. Hücrede sadece üzerinde küçük bir pencere bulunan bir tuvalet var, pencere ben buraya sevk edildikten bir gün sonra kapatıldı. Bana nefes alacak bir alan bırakmadılar, hücrenin kapısındaki delik bile kapatıldı. Nefes alabilmek için sadece, zamanımın büyük bir çoğunluğunu önünde geçirdiğim küçük bir aralık var. Hücremde boğuluyorum, saatlerin geçmesini bekliyorum, nefes alabilmek ve hayatta kalabilmek için oksijen partikülleri bulmaya çalışıyorum."