4 Ekim 2024 Cuma

Halfeti'de polis 15 evin kapı ve penceresini fünye ile patlattı

Halfeti ilçesinin Aftar Mahallesi'nde "Örgüt üyesi var" iddiasıyla 15 eve baskın düzenleyen polislerin, kapı ve pencereleri fünye ile patlattığı belirtildi.

Urfa'nın Halfeti ilçesinin Aftar (Kurugöl) Mahallesine, 12 Kasım'da saat 03.00 sıralarında polislerce baskın düzenlendi. "Örgüt üyesi var" iddiasıyla mahalleye çok sayıda zırhlı araçla gelen özel harekat polisleri, 15 eve kapı ve pencereleri fünye ile patlatarak içeri girdiği bildirildi. Evlerdeki eşyaları dağıtan polis, evde yaşayanları yüzüstü yere yatırarak arama yaptı. Polis, 6 saat sonra mahalleden ayrıldı.

‘EVRAK VERİLMEDİ'
Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre; evlerine baskın yapılan mahalle halkı, polislerin 15 evin kapılarını kırdığını, evlerini de kullanılamaz hale getirdiğini söyledi. Keyfi bir şekilde evlerin kapı ve pencerelerinin kırılıp patlatıldığını belirten mahalle halkı, baskınlara ilişkin polislerin kurşun kalem ile bir kağıda "hasar tespiti" başlığıyla bir takım yazılar yazdığını, ancak kendilerine her hangi bir evrak verilmediğini belirti. Mahalleli, yaklaşık 6 saat boyunca mahallede bulunan ev ve ahırları arayan polislerin, hiç kimseyi gözaltına almadan mahalleden ayrıldığını söyledi.  

2 GÜNDÜR GELMEDİLER
Polislerin baskın yaptıkları evlerde bulunanlara, "Devlet kırdıysa yapar" dediğini, ancak aradan geçen 2 günde hiç kimsenin kendilerini aramadığını belirten mahalleli, "Çocukların psikolojisi bozuldu, gece uyanıp polis gelecek diyorlar" dedi.