21 Eylül 2024 Cumartesi

Hakları için direnen Migros işçilerine beraat

Emeğine göz koyan patron Tuncay Özilhan'ın villası önünde açıklama yapmak isterken polis saldırısına uğrayan ve işkenceyle gözaltına alınanların yargılandığı davada karar çıktı. DGD-Sen üyesi Migros işçilerinin de arasında olduğu 63 kişi hakkında beraat kararı verildi. DGD-Sen, "Direnişimiz yargılanamaz" dedi.

Migros direnişçisi işçilerin yargılandığı davada beraat çıktı. 18 Şubat 2022'de DGD-Sen üyesi Migros işçileri direnişlerini patron Tuncay Özilhan'ın villasının önüne taşımıştı.

Açıklama yapıldığı sırada işçiler ve dayanışma için orada olan çok sayıda kişiye polis saldırmış, onlarca kişi işkenceyle gözaltına alınmıştı.

Patron Özilhan'ın talebiyle 63 kişiye açılan davanın bugün 3. duruşması görüldü. Mahkeme, 63 kişi hakkında beraat kararı verdi.

Açıklama yapan DGD-Sen, "Patronun evinin önüne özel eylem yasağı koyanlara, işçilerin mücadelesini sınırlamaya çalışanlara karşı tavizsiz direnişçi çizgimizden asla vazgeçmeyeceğiz. Sendikal barajlara, taşeron düzenine ve sendikamızı kriminalize etme çabalarına karşı gücümüzü işçilerin fiili meşru mücadelesinden, komite ve meclislerdeki işçi iradesinden alıyoruz. Direnişimiz yargılanamaz" dedi.