21 Eylül 2024 Cumartesi

Hakkını arayan işçiler Trendyol'u trafiğe kapattı

Trendyol işçileri yalanlarını ve iki yüzlülüğünü teşhir ettiği Trendyol Esenyurt deposunun önünü trafiğe kapattı. Engelleri yok sayan direnişçiler depo önünde oturma eylemi yapıyor.

Trendyol direnişi 18. gününde. Kent merkezinde Trendyol'la iltisaklı ve ona bağlı işyerleri önünde eylemlerle işçi ve emekçilere, halka seslenen DGD-Sen ve PTT-Sen üyesi direnişçiler, bu sabah tekrar direniş alanı Esenyurt depo önüne gitti.

PTT-Sen Genel Başkanı Süleyman Şen, halkın çağrılarına kulak vermesi üzerine Trendyol'un imajını tazelemek için bir kampanya başlattığını söyledi. Bunun depo çalışanlarına ekstradan ağır iş yükü olduğunu kaydeden Şen, onlar için yeniden depo önüne geldiklerini belirtti.

ŞEN: MESELEYİ BİR AN ÖNCE ÇÖZÜN
"Arkadaşlarımızın yanında olmak için, içeride çalışanalrın sesi olmak için tekrar depo önüne geldik. Pazartesi gününe kadar depo önünde duracağız, buradaki işçilerin sesi olmaya devam edeceğiz. Gideceğimiz dediğimiz yerlere gittik, pazartesiden sonra gerekirse devam ederiz" diye duyurdu.

Arabulucu olmak isteyenlerin kendileriyle iletişime geçtiğini aktaran Şen, "Bu işi sonlandırmak isteyen aracılar oldu süre istediler. Bekliyoruz. Buradaki taleplerimiz haklı ve meşru taleplerdir. Trendyol'a sesleniyoruz, taleplerimiz karşılanmadığı sürece her yerde karşınıza çıkmaya devam edeceğiz. Meseleyi bir an önce önce çözün" uyarısı yaptı.

Şen'in konuşması, "Trendyol işçiye hesap verecek" sloganıyla karşılandı.  

'SENDİKAYA ÜYE OLMAYANLARI DA İŞTEN ÇIKARIYORLAR'
Şen'in açıklamasının ardından içerideki işçilere seslenen direnişçiler, "Sadece sendikalı işçileri atmıyorlar. Üye olmayanları da atıyorlar. Bir gün full çalışan arkadaşlarımıza ikinci gün 'performansın düşük' diyorlar" dedi. Kimsenin birbirini tanımasın; haktan, hukuktan, sendikadan bahsetmesini istemeyen Trendyol'un gerçek yüzünün bu olduğunun altını çizen direnişçiler, muhakkak kazanacaklarını kaydetti, dayanışmaya çağırdı.

ACAR: 18 GÜNDÜR MUHATAP BULAMIYOR İŞÇİLER
"Sendika hakkımız engellenemez" sloganıyla işçiler oturma eylemine geçti ve Trendyol Esenyurt deposunun önünü trafiğe kapattı. DGD-Sen Genel Başkanı Neslihan Acar, 18 gündür direnişçilerin sesini duyurmaya çalıştığını ve muhatap aradığını kaydetti.

ÖZDEK: EMEĞİMİ GASP EDENLERİ BURAYA GETİRİN
Trendyol patronlarını talimatıyla engellemeye gelenlere Emre Özdek, "18 gündür sesimi duyurmaya çalışıyorum. Ben çalışanım, emeğim sömürülmüş, emeğim gasp edilmiş. Emeğimi gasp edenleri buraya getirin" diyerek tepki gösterdi.

'HAKKIMIZI ALANA KADAR BURADAYIZ'
Geri adım atmayan işçiler "İşçiyiz, haklıyız, burada duracağız. Kirası olan arkadaşlar var, geçim sıkıntısı olan arkadaşlar var. Siz, bizim sesimizi kesmeye çalışıyorsunuz. Biz hakkımızı alana kadar burada duracağız" diyerek trafiği kesmeye devam ediyor.

Direnişçilerin eylemi sürüyor.