16 Eylül 2024 Pazartesi

Hak-İş başkanı işçilerin taleplerini dile getirmesini engelledi

Asgari ücrete zam yapılmaması işçilerin tepkisine neden olurken sermaye ve devlet işbirlikçisi Hak-İş konfederasyonu göstermelik mitinginde işçilerin taleplerini dile getirmesini engelledi. Kocaeli'de düzenlenen bölgesel mitingde Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, sloganlarla taleplerini dile getirmeye işçileri, "Nizamı bozmayın" diye susturmaya çalıştı.

İşçilerin ücretlerine zam yapılmazken, yoksulluk derinleşiyor. İşçilerin taleplerini sönümlendirmek, "nizama" sokmak için harekete geçen sermaye ve devlet işbirlikçisi Hak-İş konfederasyonu, üç kentte yapacağını duyurduğu mitinglerin ikincisini Kocaeli'de Anıtpark Meydanında düzenledi. Mitinge Kocaeli'nin yanı sıra İstanbul, Bursa, Düzce, Sakarya, Ankara, Karabük ve Kastamonu'dan Hak-İş üyesi işçiler de katıldı.

Kuran-ı Kerim okunmasıyla başlayan mitingde Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Lezita, Yolbulan ve Borusan işçilerinin mücadelelerini desteklediklerini iddia etti. Süren diğer direnişleri ağzına dahi almayan Arslan, "Ülkemiz yakın tarihte görülmemiş bir kriz süreci yaşıyor. Bu krizin en büyük mağduru da ne yazık ki siz emekçilersiniz. Bu emekçilerin, bu işçilerin, bu mazlumların, bu haksızlığa uğramış kitlenin sesi olmak, onların sorunlarına cevap vermek, onların sesi olmak için meydanlardayız" diye konuştu.

Konuşması sık sık orman işçilerinin attığı "İnsanca yaşamak istiyoruz", "Vergide adalet istiyoruz" sloganlarıyla bölünen Arslan, sloganlara müdahale ederek, "Burada neden miting yaptığımızı kardeşlerimize anlatmamız gerekiyor. Sizin sorunlarınızı biliyoruz ve bu sorunları gündemde tutmayı devam ettireceğiz. Lütfen toplantımızı nizamını bozmadan sürdürelim. Bu insanlar iş yerlerinden geldiler. Ayaktalar. Simit çay ikram edebildik mi?" diye sordu.

Sorunları çözecek hükümete karşı sorumlulukları olduğunu söyleyerek, bu sorumluluğun gereğini yapmak için de meydanlarda olduklarını söylemeyen Arslan, AKP-MHP iktidarına vergide adaleti sağlamak için yasal düzenleme yaptığını öne sürerek övgüler dizdi.

İktidarın vergi düzenlemesinin ardından patronların kıyameti kopardığını, Maliye Bakanının istifa ettiği yalanlarının uydurulduğunu söyleyen Atalay, patronların karşısındaymış gibi görünmeye çalıştı.