4 Ekim 2024 Cuma

Hacettepe'de öğrencilerin mücadelesiyle kantin zamları geri çekildi

Hacettepe'de öğrenciler başlattıkları imza kampanyası sonrası kantin zamlarını geri çektirdi.

Hacettepe'de öğrenciler, üniversitede yaşanan barınma sorunu, kampüslerde yapılan zamlar ve pandemi ile birlikte artan sorunlara karşı başlattıkları imza kampanyasının ilk kazanımını elde etti.

Evrensel'de yer alan habere göre; kantinlerdeki su, çay ve kahve fiyatlarına yapılan zamların geri çekildiğini söyleyen öğrenciler, "Eğitim hakkımız için yan yana geldik, kantinlerdeki zamlar geri çekildi. Bütün taleplerimiz kabul edilene kadar birlikteliğimizi devam ettirmeye, sürecin takipçisi olmaya devam edeceğiz" dedi.

Hacettepe Üniversitesi öğrencileri, yeni dönemin başlamasıyla pandemi birlikte alınmayan önlemlerin yol açtığı sorunlar, zamlar ve barınma kapasitesin genişletilmesi için imza kampanyası başlatmıştı. Fakülte ve yurtlarda öğrenciler tarafından toplanan imzalara üniversitenin 25 topluluğu da destek vermişti. Öğrencilerin yaşadıkları sorunlar karşısında rektörlüğü taleplerini kabul etmeye çağırdıkları imza kampanyasında; barınma birimlerine bağlı yurt sayısının arttırılması, rektörlüğe bağlı yurt, kantin ve işletmelerdeki zamların geri çekilmesi, yemekhane koşullarının iyileştirilmesi ve semt servislerinin tekrardan kullanıma açılmasını içeren talepler yer aldı.

'ÖDENEK ÖĞRENCİLERİN EĞİTİM HAKKI İÇİN KULLANILMIYOR'
Hacettepe Üniversitesi öğrencileri adıyla toplanan imza metninde, üniversite bünyesine bağlı ödeneğin 1 milyar TL'nin üzerinde olduğu belirtilerek, yapılan harcamaların öğrencilerin eğitim hakkı için kullanılmadığı ifade edildi. 'Parasız, bilimsel ve demokratik eğitim için kararlarda söz sahibi olmak istiyoruz' diyen öğrenciler eğitimdeki artan eşitsizlikleri gidermek için rektörlüğü taleplerini kabul etme çağrısında bulundu.

'TALEPLERİMİZ KABUL EDİLENE KADAR SÜRECİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ'
Üç haftalık süreç içerisinde imza kampanyasının büyümesiyle birlikte, kantinlerdeki su, çay ve kahve fiyatlarına yapılan zamlar geri çekildi. Bugün itibariyle imza kampanyasını destekleyen topluluk temsilcileri tarafından 4 bine yakın imza rektörlüğe bağlı birimlere teslim edildi. Öğrenciler imza kampanyasının bitmesiyle birlikte "Eğitim hakkımız için yan yana geldik, kantinlerdeki zamlar geri çekildi. Bütün taleplerimiz kabul edilene kadar birlikteliğimizi devam ettirmeye, sürecin takipçisi olmaya devam edeceğiz" dedi.