4 Ekim 2024 Cuma

Hacettepe ve ODTÜ'den Boğaziçi'ne destek

Hacettepe Üniversitesi öğrencileri ve ODTÜ'lü akademisyenler okullarında yaptıkları eylemlerle Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin kayyum rektöre karşı direnişine destek verdi.

Ankara Hacettepe Üniversitesi öğrencileri ve ODTÜ'lü akademisyenler Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin direnişine destek eylemleri yaptı.

Hacettepe Üniversitesi'nde bir araya gelen öğrenciler, "Aşağı bakmıyoruz üniversiteler bizimdir" pankartı açtı. Boğaziçi Üniversitesinde kayyum rektöre karşı direnen arkadaşlarını asla yalnız bırakmayacaklarını söyleyen Hacettepe Üniversitesi öğrencileri, "Boğaziçi'ndeki polis ablukası kaldırılana, gözaltında, ev hapsinde ve tutuklu bulunan tüm arkadaşlarımız serbest bırakılana, hiçbir LGBTİQ+ öğrenci nefret söylemi ve şiddete maruz kalmayana, yalnız Melih Bulu değil, tüm atanmış rektörler üniversitelerimizi terk edene kadar mücadeleye devam edeceğiz" diye belirtti.

ODTÜ'LÜ AKADEMİSYENLER: AKADEMİ YÖNETİCİLERİ SEÇİMLE BELİRLENMELİ
Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) akademisyenleri de kayyum rektör atamasına tepki gösterdi, gözaltına alınan ve tutuklanan öğrencilerin  serbest bırakılması çağrısında bulundu.

ODTÜ Fizik Bölümü önünde toplanan yüzlerce akademisyen, "Öğrencime dokunma" yazılı dövizler taşıdı.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi ve akademisyenlerinin kayyum rektör atamasına ilişkin itirazlarına katıldıklarını belirten ODTÜ'lü akademisyenler, öğrencilerin eylemine yönelik polis şiddetinin son bulması gerektiğini söyledi.

Gözaltına alınan ve tutuklanan herkesin serbest bırakılmasını isteyen ODTÜ'lü akademisyenler, "Tüm akademik bilim yöneticilerinin seçimle belirlenmesi de bu özerkliğin ve hesap verebilirliğin diğer bir teminatıdır. Yaşadığımız sorun sadece Boğaziçi Üniversitesi'nin değil, tüm Türkiye üniversitelerinin ve olası olumsuz sonuçları açısından Türkiye'nin sorunudur. ODTÜ öğretim elemanları olarak Boğaziçi Üniversitesi'nde yaşanan ve özerk, demokratik üniversite ilkesine zarar veren gelişmeleri kaygıyla izlediğimizi, bu ilkenin savunulmasının toplumsal bir sorumluluk olduğunu ve bu nedenle bu sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz" diye belirtti.