22 Eylül 2024 Pazar

Haber-Sen: PTT'de promosyon anlaşması yenilensin

Haber-Sen, geçen sene promosyon anlaşması yapılan PTT'de kamu emekçilerinin büyük bir hak kaybına uğradığını ifade ederek, promosyon anlaşmasının güncellenmesi çağrısında bulundu.

Haber-Sen, Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT) emekçilerinin promosyon anlaşmalarının güncellenmesi talebiyle Ankara'da bulunan genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Basın açıklamasını Haber-Sen Genel Başkanı Mesut Balcan okudu.

Artan enflasyon oranı ve ekonomik krizle halkın alım gücünde ciddi bir gerileme yaşandığını ifade eden Balcan, Haziran 2021 öncesi birçok ilde yapılan 3-5 yıllık banka promosyon sözleşmeleriyle emekçilere 3-5 bin TL verildiğini ancak yeni dönemde bu miktarın 27-50 bin TL'ye çıktığını belirtti.

2022 yılı öncesinde promosyon anlaşması yapılan iş yerlerinde emekçilerin ciddi bir hak kaybına uğradığının altını çizen Balcan, PTT'de haziran ayında Ziraat Bankası'yla anlaşma imzalanarak PTT emekçilerine 15 bin 250 TL promosyon ödemesi yapıldığını hatırlattı. Bu miktarın güncelliğini yitirdiğini ifade eden Balcan, pek çok kamu kurumunda eski promosyon anlaşmalarının iptal edilerek yeni anlaşmalar yapıldığını vurguladı.

Haber-Sen olarak bu konuya ilişkin defalarca başvuruda bulunduklarını aktaran Balcan, hala somut bir adım atılmadığını dile getirdi. "Bankaların artan bu devasa karlarında işçi ve emekçilerin kendilerine yatırılan maaş ve her türlü ücretlerinin değerlendirilmesi de etkilidir. Ücretlerimiz üzerinden bankaların elde ettiği kardaki payımızı istiyoruz. Bu nedenle PTT bir an önce promosyonları güncellesin diyoruz" ifadelerini kullanan Balcan, bu talep için topladıkları binlerce imzayı bugün PTT Genel Müdürlüğü'ne teslim ettiklerini belirtti.

Balcan, şöyle devam etti: "Bizler emekçiler her geçen gün daha da yoksullaşırken, ücretlerimiz enflasyon karşısında bir mum gibi erirken seyirci olmayacağız elbette. Emeğimizin üzerinden her kim nemalanıyor ve karına kar katıyorsa biz de kazandırdığımızın karşılığında hakkımız olanı istemekten geri durmayacağız."