22 Eylül 2024 Pazar

Haber Sen: PTT sendikal hakların kullanılmasını engelleyerek suç işliyor

Haber Sen, PTT'de çalışan ve üyeleri olan posta emekçilerinin sendikal ayrımcılığa maruz kaldığını ve hak talebinde bulundukları için sürgün edildiklerini açıklayarak, engellemelere karşı fiili ve meşru sendikal mücadeleyi sürdüreceklerini söyledi.

Haber-Sen, PTT yönetiminin posta emekçilerine dönük sendikal ayrımcılığına ve sürgün uygulamalarına karşı Ankara'da bulunan genel merkezlerinde basın toplantısı düzenledi. Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Şevin Coşkun ve Abdullah Koç, KESK Eşbaşkanı Mehmet Bozgeyik ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekili Kani Beko'nun da katıldığı toplantıda basın açıklamasını Haber-Sen Genel Başkanı Mesut Balcan okudu.

PTT'nin Haber Sen üyesi posta emekçilerinin yükselttiği talepler ve eylemlilik gerekçesiyle sendika üye ve yöneticilerini "hizmet gereği" diyerek sürgün ettiğini açıklayan Balcan, "Kurumda yaşanan hukuka aykırı uygulamaları, liyakatsiz atamaları, haksız kazançları, hak kayıplarını dile getirmemizden rahatsız olan PTT yönetimi ve atamalara imza atan yöneticiler Türk Ceza Kanunu 118. Maddede düzenlenen sendikal hakların kullanılmasının engellenmesi suçunu işlemektedir" ifadelerini kullandı.

Tüm kamu emekçilerini insanca yaşam, güvenceli iş, güvenli gelecek için birleşerek ortak mücadeleyi yükseltmeye çağıran Balcan, "Sürgünlerle bizi cezalandırdıklarını, sendikal mücadelemizi engelleyeceklerini sananlar yanılıyorlar. Emekçilerin hakları ve sendikal haklarımız için, meşru ve fiili mücadelemizi aynı kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz" dedi.

Balcan, posta emekçilerinin taleplerini şu şekilde hatırlattı: 
🔹 "7201 sayılı Tebligat Yasasının gereği yerine getirilsin, hukuk kurallarına riayet edilsin! 
🔹 2018 yılından itibaren durdurulan personel alımı bir an önce yapılsın!
🔹 2014 yılından beri görevde yükselme sınavı açılmayarak kendi yandaşlarına ve sarı sendikanın yöneticilerine kadro verme hukuksuzluğuna son verilsin, bir an önce görevde yükselme sınavı açılsın!
🔹 Parçalı personel yapısına, performansa dayalı, esnek çalışmaya, angaryaya, sayı dayatmasına son verilsin!
🔹 Kurum içi ve kurum dışından Liyakatsiz, iş bilmez kişilerin üst düzey kadrolara atanmasına son verilsin!
🔹 Usulsüzlük, yolsuzluk sonucu ortaya çıkan zararlar incelensin, kurum şeffaf bir denetim mekanizması ile denetlensin!
🔹 Sendikal ayrımcılık yapan kontrolör ve müfettişler derhal görevden el çektirilsin!"