21 Eylül 2024 Cumartesi

Gürbüz ve Namoğlu Hamburg'da anıldı

MLKP MK üyesi Zeki Gürbüz ve MLKP komutanı Özgür Namoğlu Almanya'nın Hamburg kentinde anıldı.

Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) MK üyesi Zeki Gürbüz (Ahmet Şoreş) ve MLKP komutanı Özgür Namoğlu (Firat Newal) Almanya'nın Hamburg kentinde anıldı.

Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nde yapılan anma saygı duruşu ile başladı. Ardından konuşan MLKP temsilcisi "İki değerli yoldaşımızı kaybetmenin acısını yaşıyoruz. Öfkemiz de acımız kadar büyük" dedi. Devrimci mücadelenin bedeller gerektirdiğini belirten MLKP temsilcisi, "2015'ten bu yana devam eden çöktürme planı Türkiye ve Kürdistan'da başka bir boyuta ulaştı. Yıllardır Kürt halkına ve komünistlere karşı imha politikaları devam etmektedir. Geçen yıldan bu yana kimyasal silahlarla topyekûn saldırılar gerçekleştirildi. Fakat gerillanın direnişi bu saldırıları geri püskürttü" ifadelerini kullandı.

Konuşmanın devamında MLKP temsilcisi, "Faşist Süleyman Soylu'nun zor bir örgüt olarak tanımladığı partimiz MLKP gözaltı, baskı, işkence ve suikastlere rağmen mücadelesine devam ediyor. Türkiye ve Kürdistan'a özgürlüğü ve sosyalizmi getirene kadar da devam edeceğiz" diye vurguladı.

Komünist Gençlik Örgütü (KGÖ) adına yapılan konuşmada ise "Ahmet Şoreş ve genç komutan Firat Newal yoldaşın hesabını soracağız. Genç komutanlarımızın izinden yürüyeceğiz, onların mücadelesini her alanda yaşayacağız" denildi.

Anmada MKP'nin yazılı açıklaması okunurken, DTKM adına yapılan konuşmada da "Türkiye ve Kürdistan'da faşizme karşı birlikte mücadele ediyoruz. Şehitlerimizin izinde mücadeleye devam edeceğiz" ifadeleri kullanıldı.

Sinevizyon gösteriminin ardından anma sona erdi.