20 Eylül 2024 Cuma

Günün en ilginç olayı: Hapishanedeki kişiyi arayan polisler noter bastı

Dört yıla yakın süredir hapishanede olan Zeynep Gerçek'in Aksaray'da noter işlemi yaptığı bilgisini alan polisler noterliğe baskın düzenledi. Dört yıla yakın süredir hapishanede olan Zeynep Gerçek'in Aksaray'da noter işlemi yaptığı bilgisini alan polisler noterliğe baskın düzenledi. İlginç olayın yaşandığı İstanbul 9. Noterliği'nde vekalet işlemi yapan HDP İstanbul Milletvekili Adayı Hacer Elçin yaşadıklarını anlattı.

HDP milletvekili adayı Hacer Elçin, vasisi olduğu Bakırköy Kadın Hapishanesinde hükümlü olan Zeynep Gerçek'in vekalet işlemi için gittiği İstanbul 9. Noterliği'nde büyük bir şok yaşadı. Gerçek'in avukat görüşü yapabilmesi için vekalet almaya giden Hacer Elçin'in yanına kısa süre sonra polis ekipleri geldi. "Zeynep Gerçek burada mı?" sorusuyla karşılaşan HDP milletvekili adayı, vasisi olduğu kişinin uzun süredir cezaevinde olduğu cevabını verdi.

Polislerin ısrarla karakola davet etmesi üzerine Elçin vasilik evraklarını göstererek karakola gitmeyi reddetti. Bunun üzerine polisler evrakları inceleyerek tutunak tuttular ve GBT kontrolü yaptılar. Polislerce düzenlenen tutanağa göre devriye gezen polis ekiplerine aranır durumda gözüken Zeynep Gerçek'in Aksaray'da bir noterde işlem yaptığı bilgisi geliyor. Notere gelen polis ekibi Gerçek'in vasisi Hacer Elçin'in işlem yaptığını tespit edince yanlış ihbar yapıldığının farkına varıyor.