22 Eylül 2024 Pazar

Güney Afrika'da işçilere ateş açıldı

Tshwete kentinde greve katıldıkları için belediye işçileri işten çıkarıldı. Yönetimle görüşmek üzere belediyeye giden işçilere ateş açıldı. Bir işçi katledilirken dört işçi yaralandı. 

Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Mpumalanga'ya bağlı Steve Tshwete belediyesinde daha iyi bir ücret ve çalışma koşulları isteyen 100 işçi geçen hafta fiili greve çıktı.

Greve çıkan işçiler, belediye yönetiminin kendilerini işten atmak istediğini öğrendikten sonra belediye binasına giderek yönetimle görüşmek istedi. İçeri alınmayan işçilerin kapıyı zorlayarak içeri girmeye çalışması üzerine, binada yer alan bir özel güvenlik görevlisi işçilere ateş açtı. Güvenlik görevlisi bir işçiyi katletti, dört işçi ise yaralandı.

Kimliğini vermek istemeyen bir işçi, olayı yerel medya kaynaklarına ulaştırarak kendi işyerlerinde üzerine ateş açılmasından ötürü şok içerisinde olduklarını söyledi. "Biz sadece görüşmek istedik ama onlar üzerimize ateş açtılar" diyen işçi, belediye çalışanları olarak binaya girmeye hakları olduğuna dikkat çekti.