5 Ekim 2024 Cumartesi

Güneş, Aspir, Pehlivan ve Gerçek, Gazi Cemevi'nde anıldı

ÖTSP, farklı tarihlerde ölümsüzleşen Sinan Güneş, Koray Aspir, Kerem Pehlivan ve İrfan Gerçek'i Gazi Cemevi'nde andı.

Ölümsüzlerin ve Tutsakların Sesi Platformu (ÖTSP), farklı tarihlerde ölümsüzleşen Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) savaşçıları Sinan Güneş, Koray Aspir, Kerem Pehlivan ve İrfan Gerçek'i Gazi Cemevi'nde andı.

Kars'ın Kağızman ilçesi kırsalında Sinan Güneş ile Koray Aspir'in Gazi Mezarlığı'nda bulunan mezarları yenilendi. Güneş ve Aspir mezarları başında ailesi ve yoldaşları tarafından anıldı.

 

Mezar anmasının ardından Sinan Güneş, Koray Aspir, Kerem Pehlivan ve İrfan Gerçek, Gazi Cemevi'nde yapılan etkinlikte anıldı.

Anmaya Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Birleşik Mücadele Güçleri (BMG) ile Sinan Güneş, Koray Aspir, Kerem Pehlivan ve İrfan Gerçek'in ailesi katıldı.

'BİZ ŞEHİTLERİMİZİN PEŞİNDEN GİDECEĞİZ'
Anma saygı duruşu ve sinevizyon gösterimi ile başladı. ÖTSP temsilcisi, anmaya katılanlara teşekkür ederek konuşmasına başladı. Konuşmada, "Biz geçmişten geleceğe yürüyüşümüzü sürdürüyoruz. Biz çeşitli mücadele cephelerinde şehitlerimizin ideallerini sürdürücüleriyiz. Onlardan öğreniyoruz, onların bıraktığı bayrağı daha da yükseklere taşıyacağız. Sinan'ın dediği gibi 'Beni seven peşimden gelsin.' Biz onları seviyoruz onların peşinden yürümeye devam edeceğiz" denildi.

'ONLAR GİBİ NASIL YAŞAYACAĞIZ'
ESP adına yapılan konuşmada ise "'Onlar gibi nasıl yaşayacağız' sorusu hepimiz için dönemin çıkış parolasıdır. Çünkü hepimiz bir mücadelenin, hepimiz bu davanın, bu mücadelenin ayak izlerini takip eden ve bunu başarmak için uğraşanlarız. Her birimiz için aslında onların bu mücadelesi, onların bu çağrısı bizim için bir emir. Davanın emri, aynı zamanda mücadelenin emri" diye kaydetti. ESP temsilcisi, "Bu yoldaşların şehit düştükleri mevzileri, şehadete ulaştıkları zeminleri ne olduğunu sorduğumuzda bize verdiği cevaptır. Serêkaniyê'nin ön siperlerinde şehit düşen Kerem yoldaşın, sömürgeciliğe karşı savaşta bayrağı direnişle taçlandırmak ve Kürt halkının özgürlük mücadelesiyle bölge devrimini birleştirme iddiasını Dersim dağlarında İrfan yoldaşta; bu devrimi Karadeniz'in hırçın dalgalarıyla birleştirmek için soluksuz koşan ve parti çizgisini bir devrim çizgisi olarak gören Koray'ın Sinan'ın çağrısıdır" diye belirtti.

'ÇİZGİYİ İNŞA EDECEĞİZ'
Konuşmanın devamında şu ifadelere yer verildi: "Bu çağ direniş çağıdır aslında. Belki de hep söylenen şeyi tersine söylemek lazım. Bu çağ bireylerin değil, bu çağ küçük insanların değil, bu çağ küçük dünyaların değil, bu çağ büyük iddiası olanların çağıdır. Davası olanların, devrim iddiası, düşü olanların çağıdır. İşte bu çağın kapı açıcıları var. Bu çağın anahtarları var. Karşımızda duruyor onlar. Onlar bize çağrı yapıyor. Koray yoldaşın dediği gibi 'çizgiyi inşa edeceğiz.' Devrim çizgisini inşa edeceğiz. Kerem'in bayrağının direnişini bu çizgiye katacağız. İnfan'ın düşünü bu çizgiye katacağız. Bu çizgi Türkiye, Kürdistan birleşik devriminin çizgisidir. Bu çizgi dünya devriminin çizgisidir. Bunu büyütmek, bu çağrıya uymak hepimizin görevidir.

'HEM NEFER HEM LİDER'
"'Hem nefer hem lider' olan yoldaşlarımız. O sadeliklerinde, o sıradanlıklarında kavganın inadını, kendi düşlerinin inadını bir halkın düşüne katmaya, bir halkın direniş nehrine katmak için hayatlarını amasız, fakatsız, lakinsiz yatıran insanlardır. Belki de bizleri bu kadar onurlandıran şey bu. Bizleri gururlandıran şey bu. Hala hazırda siper yoldaşlarımızla, hala hazırda Türkiye'nin Kürdistan'ın bir çok cephesinde savaşanlar olarak, bu savaş bayrağını yükseltenler olarak yoldaşlarımıza sözümüz; bu çizgiyi değiştirmek, bu çizgiyi büyütmek ve devrimi gerçekleştirmektir. Dünya devrimini gerçekleştirmek, Türkiye, Kürdistan birleşik devrimini gerçekleştirmek. Çünkü bugün onları anıyorsak söz veriyoruzdur onlara. Onların düşü neydi; Kerem'in düşü Serêkaniyê'nin özgür Rojava topraklarında kalmasıyla, İrfan'ın Kürdistan devriminin kalbi Dersim'in özgürleşmesiydi, Kürdistan, Türkiye devriminin Karadeniz kapılarını açmak, Karadeniz halklarının, emekçilerinin Türkiye, Kürdistan devrimiyle buluşturmaktı Koray ile Sinan'ın umudu, düşü. İşte bu bize çağrı; o çağrıya uyacağız ve mutlaka başaracağız. Bu çizgiyi inşa edeceğiz, bu bayrağı dalgalandıracağız, devrimi mutlaka başaracağız."

Anma ailelerin ve konukların konuşmalarıyla devam etti.

MLKP/FESK gerillası İrfan Gerçek (Baran Dersim), Dersim'in Munzur Vadisi'nin Venk Köprüsü ile Fırtına Veli Çeşmesi arasındaki bölgenin savaş uçakları ve kobra tipi helikopterlerin bombalaması sonucu 28 Ağustos 2018 tarihinde ölümsüzleşti.

MLKP savaşçısı Kerem Pehlivan (Demhat Günebakan), Türk devletinin Rojava'ya yönelik işgal saldırısında 9 Ekim 2019 tarihinde Serêkaniyê'de ölümsüzleşti.

HBDH ve MLKP/FESK Karadeniz Kır Gerilla Birliği Savaşçısı Sinan Güneş (Sefkan Bulut), Kars'ın Kağızman ilçesi kırsalında 29 Nisan 2020 tarihinde ölümsüzleşti.

HBDH ve MLKP/FESK Karadeniz Kır Gerilla Birliği Savaşçısı Koray Aspir (Metin Zafir), Kars'ın Kağızman ilçesi Dibekkaya köyünde  28 Ağustos 2020 tarihinde ölümsüzleşti.