4 Ekim 2024 Cuma

Güneş ailesi CHP milletvekilleriyle görüştü

Kaçırıldıktan 6 gün sonra serbest kalan Gökhan Güneş'in ailesi, CHP milletvekilleriyle görüşerek yaşadıklarını aktardı. Görüşmede yer alan Sezgin Tanrıkulu, "Bu olay bitmedi biz peşine düşeceğiz" dedi.

İstanbul Başakşehir'de 20 Ocak'ta kaçırılan ve verilen mücadele sonucu 26 Ocak günü Bahçeşehir'de bırakılan sosyalist işçi Gökan Güneş'in ailesi Meclis'te CHP Milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu, Özgür Özel, Turan Aydoğan ve Özgür Karabat'la bir görüşme gerçekleştirdi.

Gökhan Güneş'in halası Zübeyde Güneş, Çağdaş Kadınlar Derneği Sakine Sayar, Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi Bilal Erman, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Parti Meclisi üyesi Hacer Elçin'in katıldığı görüşmede konuşan Sezgin Tanrıkulu, "Bu olay bitmedi biz peşine düşeceğiz" dedi.

OHAL'den bu yana 32 kişinin kaçırıldığını hatırlatan Tanrıkulu, ailenin hızlı davranmasının Gökhan'ın hızlı bulunmasında önemli olduğunu söyledi.  

Sezgin Tanrıkulu, kaybedilme vakalarında etkin bir soruşturma başlatılması lazım. Savcı atanması, delillerin toplanması gerekirdi. Ama kendileri yaptığı için bütün mekanizmaları durdurdular, araştıranları da korkutmaya çalıştılar. Hem ben hem diğer arkadaşlarımız ne gerekiyorsa yapacağız" diye konuştu.

Hala Zübeyde Güneş, yürüttükleri çalışmaları aktardı. Özgür Özel de aileden bilgi alarak, yaşananları gündemde tutacağını belirtti.