5 Ekim 2024 Cumartesi

Günay: Saldırıyorlar çünkü HDP var oldukça faşizmi kalıcılaştıramayacaklarını biliyorlar

Kuruluşunun 9. yılında partisi HDP'nin halklara umut olmaya devam ettiğini kaydeden HDP Parti Sözcüsü Günay, iktidarın HDP'ye saldırmasının nedenini ise şöyle açıkladı: "HDP var oldukça faşizmi kalıcılaştıramayacaklarını biliyorlar, HDP var oldukça umudu bitiremeyeceklerinin farkındalar."

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Ebru Günay, parti Genel Merkezi'nde düzenlediği haftalık basın toplantısında güncel siyasete dair gelişmeleri değerlendirdi. Günay'ın gündeminde HDP'nin kuruluş yıldönümü, iktidarın Kuzey Doğu Suriye'ye yönelik saldırı tehditleri, ekonomideki gelişmeler yer aldı. 
 
9 yıl önce bu toprakların önemli mücadele geleneklerinin bir araya gelmesiyle, halklara nefes aldırma, Kürt sorununu demokratik zeminde çözme, demokratik  siyaset inşa etmeye, toplumsal barış umutlarını yeşertmeye ve kadın mücadelesinde yeni bir ivme kazandırmaya kararlı bir parti olarak yola çıktıklarını hatırlatan Günay, partisinin kuruluşunun 9. yılını kutladı.

HDP'nin kurulduğu günden bu yana ülkenin siyasetinde köklü değişimler yarattığını vurgulayan Günay, hayata geçirdikleri demokratik siyaset ile halkları nefessiz bırakan, çözümsüzlük dayatan, savaş ve ranttan beslenen saray ittifakının karşısında temel bir güç, vazgeçilmez bir alternatif haline geldiklerini kaydetti. Partilerinin durdurulmaya, siyasetlerinin tasfiye edilmeye çalışıldığını kaydeden Günay, "Hala da saldırıyorlar, hala da bizi yolumuzdan çevirmeye, Türkiye'yi kendi politikalarına mahkûm etmeye çalışıyorlar. HDP'yi yok etmeyi hedefleyenler, bugün bütün suçlarıyla beraber açığa çıkmış ve çürüyüp yok olmaya başlamıştır" diye belirtti. 

"Bugün de partimiz kurucu ve belirleyici rolünü koruyor, umudu büyütüyor, yepyeni bir geleceği müjdeliyor" diyen Günay, "HDP var oldukça faşizmi kalıcılaştıramayacaklarını biliyorlar, HDP var oldukça umudu bitiremeyeceklerinin farkındalar. Bugün Türkiye'de hala barıştan, özgür ve umutlu bir gelecekten söz edebiliyorsak bu HDP'nin ve HDP siyasetinin toplumsallaşmasından kaynaklıdır. HDP'nin varlığı bu yüzden topluma nefes aldıran en önemli güvencedir. Bu yüzden umudun partisi, özgür bir geleceğin adresi biziz" dedi.

HDP'nin bir siyasi parti olmanın ötesinde fikir ve yaklaşımıyla yeni bir yaşam alternatifi olduğunun altını çizen Günay, şöyle devam etti: "Geride bıraktığımız 9 yılda daha da büyüyerek, direniş ve umudu çoğaltarak, dayanışarak artık çok daha güçlü olduğumuz bir ufka vardık. Biz HDP olarak diyoruz ki bu toprakların geleceği barıştadır, kaynakların hakça bölüşülmesindedir, ekolojinin korunmasındadır, kadınların özgürleşmesindedir, inançların ve halkların özgürce birlikteliğindedir. Yani gelecek HDP'dedir. Bizim kararlı bir şekilde geleceğe yürüyüşümüz devam ediyor, devam edecek. Biz dün bu iktidarın kaybedebileceğini yeni bir siyasi iklimin kurulabileceğini gösterdik, 7 Haziran'da, 31 Mart'ta başardık bugün de başaracağız. O yüzden diyoruz ki Yaşasın HDP, yaşasın halklarımızın ortak yaşam hayali ve geleceği."