19 Eylül 2024 Perşembe

Gülistan Doku futbol turnuvasının 3. bölge finali gerçekleşti

DEM Parti İstanbul Gençlik Meclisi'nin düzenlediği Gülistan Doku futbol turnuvasının 3. bölgedeki final maçı gerçekleşti.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İstanbul Gençlik Meclisi tarafından düzenlenen Gülistan Doku futbol turnuvasının 3. bölge final maçı, Esenyurt Naim Süleymanoğlu Spor Tesisi'nde gerçekleştirildi.

DEM Parti milletvekili Çiçek Otlu, Barış Anneleri ve çok sayıda kişinin katıldığı etkinlikte, "Polonez işçisi yalnız değildir" pankartı da açılarak, işten çıkarılan ve Çatalca'da direnişi sürdüren Polonez işçilerinin durumuna dikkat çekildi.

OTLU: ÖRGÜTLÜ MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ
AKP-MHP iktidarının Kürt halkının bütün değerlerine saldırdığını söyleyen DEM Parti milletvekili Çiçek Otlu, "Ne halaylarımızdan vazgeçeceğiz, ne de bu işgalci, sömürgeci politikada ısrar eden AKP-MHP faşist iktidarına karşı mücadele etmekten vazgeçeceğiz. Anadilimizle yazdığımız bütün trafik işaretlerini silmelerine rağmen anadilimizle konuşmaya devam edeceğiz. Bu ülkede Kürt özgürlük mücadelesinin var olduğunu, Kürt halkının var olduğunu göstereceğiz. O nedenle Haki Karer'lerin yolu yolumuzdur diyoruz. Gülistan Doku'yu kaybeden işgalci, sömürgeci politikalara karşı halkların eşitliği için mücadele etmeye, uyuşturucuya, çeteleşmeye karşı örgütlü mücadeleye devam edeceğiz."

Konuşmaların ardından Hevra ve Çatalca takımları arasında final maçı oynandı. Hevra takımı maçı kazandı. Kazanan takıma madalya ve plaket verildi. Etkinlik, halaylarla sona erdi.

Etkinlik boyunca, "Jin, jiyan, azadi", "Biji berxwedana ciwana" sloganları atıldı.