22 Eylül 2024 Pazar

Grevdeki işçilerden Eskişehir'de yürüyüş

Grevdeki Atışkan Yapı işçileri eylem yaptı. "Grev, isyan, direniş" sloganını haykıran işçiler haklarını alana kadar mücadeleyi sürdüreceklerini kaydetti. 

Kristal-İş öncülüğünde Atışkan Yapı ve Endüstriyel Alçı Ürünleri San. ve Tic. A.Ş.'ye ait Eskişehir fabrikasında işçilerin grevi sürüyor. Bugün bir araya gelen direnişçiler Yunus Emre caddesindeki Atışkan Otel önünde açıklama yaptı. 

İşçiler kötü çalışma koşulları ve Türk-İş'in açıkladığı açlık ve yoksulluk sınırının çok çok altındaki ücret dayatmasına karşı 30 Haziran'da greve başladı. Hak mücadelesini sürdüren işçiler bugün eylem yaptı. 

"İşgal, grev, direniş", "Yaşasın onurlu mücadelemiz" sloganları ve alkışlarla eylemin yapılacağı Atışkan Otel'in önüne yürüyen işçilerin coşkusu göz doldurdu. 

Burada konuşan Kristal-İş  Genel Başkanı Bilal Çetintaş, işçilerin greve çıkış sürecini hatırlattı. Sosyal haklarının hiçbiri olmayan işçilerin 6'şar aylık ve en azından enflasyonun üzerinde zam alması gerekirken, verilen teklifin ilk 6 ay yüzde 5 ikinci 6 ayda ise enflasyon olduğunu söyleyen Çetintaş, "Ama zaten ikinci 6 aya gelemedik. İkramiye bile yok, sosyal haklar yok" dedi. 

Çetintaş'ın konuşması işçiler tarafından "Sadaka değil hakkımızı isteriz" sloganıyla karşılandı.