21 Eylül 2024 Cumartesi

GREIF işçileri işlerini geri istedi

GREIF'te çalışan 28 işçinin işten çıkarılmasını protesto eden Dev Tekstil, mücadeleyi büyüteceklerini ifade etti. 

Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası (Dev Tekstil), GREIF'in Sultanbeyli'de bulunan fabrikasında 4 Aralık'ta 28 işçinin işten çıkarılmasını fabrika önünde yaptığı basın açıklamasıyla protesto etti. "Greif işçisi ihaneti unutmaz Dev Tekstil'de örgütlen" ve "İşimizi geri istiyoruz" pankartlarının açıldığı açıklamada "İşimizi geri istiyoruz", "İşgal, grev, direniş" sloganları atıldı. Açıklamaya işten çıkarılan işçilerin yani sıra Emekçi Hareket Partisi (EHP) ve Türkiye İşçi Partisi (TİP) katıldı. 

Hazırlanan basın metnini işten çıkarılan isçiler adına basın açıklamasını Selim Çalbıyık okudu. 

'TAZMİNAT BİR LÜTUF DEĞİL'
Bir çuval üretim firması olan GREIF'ın krizi bahane ederek işçileri işten çıkardığını belirten Çalbıyık, "GREIF sabah işbaşı yapan işçileri eğitim var diyerek çağırıp işçilerin iş akdini sonlandırdı. Arkadaşları ile vedalaşmalarına ve fabrika içine geri dönmeleri izin verilmeyen işçiler güvenlikler eşliğinde kapının önüne konuldu. Bir lütuf gibi sundukları kıdem ve ihbar tazminatlarını alan işçilere 'geriye dönük ve işe iade davası aşmamak şartı' yazılı kâğıtları imzaladıkları takdirde 2 maaş da vereceklerini ifade etmişler" diye belirtti. 

'İŞÇİLERİN ATILMASINA SEYİRCİ KALINDI'
GREIF'da da örgütlü olan Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na (DİSK) bağlı Tekstil İşçileri Sendikası'nın işçilerin işten atılmasına sessiz kaldığını ifade eden Çalbıyık, "İşçilere daha ne istiyorsunuz diye çıkışan DİSK Tekstil-Sen Genel Başkanı Kazım Doğan işçilerin işten atılmasını normal karşıladı. İşçilerin kâğıtları imzalamaması üzerine ise işçilerin 'Tazminat alamazsınız' diye tehdit edilmesine seyirci kalmışlardır. Alınan bilgilere göre işten atma saldırılarının Hadımköy ve Samandıra fabrikalarında da devam edeceği yönünde" diye belirtti. 

Çalbıyık, GREIF işçilerini Dev Tekstil'de örgütlenmeye çağırdı.

Açıklamanın ardından söz alan Dev Tekstil İstanbul Anadolu Yakası Temsilcisi Güllü İnce ise işten atmaların Hadımköy ve Samandıra fabrikalarında da devam ettiğini ve işten atmalara karşı mücadelelerinin süreceğini ifade etti.