22 Eylül 2024 Pazar

Gözaltındaki 'Yüksel direnişçileri' yarın adliyeye çıkarılacak

Ankara'da gözaltına alınan "Yüksel direnişçileri"nin yarın adliyeye çıkarılması bekleniyor. Gözaltında olan şeker hastası Mahmut Konuk ile Mehmet Dersulu'nun sağlık durumlarının iyi olmadığı kaydedildi. 

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edildikten sonra Ankara'nın Yüksel Caddesi'nde "İşimizi geri istiyoruz" şiarıyla eylem yapan ve 13 Ağustos'ta gözaltına alınanların yarın adliyeye çıkarılması bekleniyor. 

Polis tarafından evlerine yapılan baskınlarda Acun Karadağ, Nazan Bozkurt, Mehmet Dersulu, Gülnaz Bozkurt, Armağan Özbaş, Merve Demirel ve Mahmut Konuk gözaltına alınmıştı.

Gözaltındakilerin açlık grevinde olduğunu belirten Mahmut Konuk'un kızı avukat Evin Konuk, Mehmet Dersulu'nun Pazar gününden bu yana su ve şekeri kestiği için baygınlık geçirdiğini söyledi. Konuk, babasının da şeker hastası olduğu için durumunun kötüye gittiğini söyledi. 

Konuk, İstanbul Protokolü'ne göre her gün hastaneye götürülmesi gereken gözaltıların, nezarethanede doktor olduğu için muayenelerinin burada yapıldığını, bunun hukuka aykırı bir OHAL uygulaması olduğunu söyledi.