2 Ekim 2024 Çarşamba

Gözaltındaki sosyalistlerin ifade işlemleri bugün başlayacak

İstanbul Savcılığının başlattığı bir soruşturma kapsamında gözaltına alınan HDK Eş Sözcüsü Sedat Şenoğlu ve ESP MYK üyesi Çiçek Otlu'nun da aralarında bulunduğu 16 kişinin Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifade işlemleri bugün başlayacak.

Gözaltında olan HDK Eş Sözcüsü Sedat Şenoğlu ve ESP MYK üyesi Çiçek Otlu'nun da aralarında bulunduğu 16 kişinin Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifade işlemlerinin bugün başlayacağı öğrenildi.

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından, 2020 Eylül ayına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında 7 Eylül günü akşam saatlerinde çok sayıda sosyalist sokaktan gözaltına alınmıştı. Polis, gece saatlerinde de çok sayıda eve baskın yaparak gözaltı saldırısını sürdürmüştü.

Soruşturma dosyasına konulan gizlilik kararı nedeniyle sosyalistlerin hangi gerekçeyle gözaltına alındığı öğrenilemedi. Avukatlar, müvekkilleriyle 24 saat sonra görüşme yapmış sağlık durumları hakkında bilgi paylaşmışlardı. Gözaltına alınan sosyalistler, dayanışmada bulunan herkese teşekkürlerini iletti.

Operasyon kapsamında şimdiye kadar gözaltına alınan 16 sosyalistin isimleri şöyle:

ESP PM üyeleri Çiçek Otlu, Volkan Uyar, Mustafa Naci Toper ile Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Sedat Şenoğlu ve Selver Orman, İlke Başak Baydar, Yücel Karadağ, Ozan Özgenler, Ozancan Sarı, İlhan Aslan, Alper Kaba, Ezgi Bedel, Zekeriya Aykut Karnap, Gözde Sivaslıoğlu, Beren Atıcı, Mustafa Bozali.