2 Ekim 2024 Çarşamba

Gözaltındaki sosyalistlere çıplak arama dayatması ve darp

ESP'ye yönelik komplo saldırısında gözaltı sayısı 14'e yükseldi. ESP MYK üyesi Çiçek Otlu'nun gözaltında darp edildiği, Volkan Uyar'a ise çıplak arama dayatıldığı öğrenildi.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi'ne yönelik gözaltı saldırısında gözaltına alınan sosyalistler İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde tutuluyor.

Dosyada gizlilik kararı olduğu ve 24 saat avukatlarla görüşme kısıtlılığı getirildiği için avukatlar dün akşam saatlerinde görüşme yapabilidi. Ancak sadece gözaltında 24 saatleri dolan ESP MYK üyesi Çiçek Otlu, ESP Üyesi Volkan Uyar ile Selver Orman ve İlke Başak Baydar ile görüşme yapılabildi. 

ETHA'ya bilgi veren avukatlar, İstanbul dışından alınan sosyalistlerin hala getirilmediğini kaydetti.

Avukatlar, ESP MYK Üyesi Otlu'nun sokaktan darp edilerek alındığını, işkencenin İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde sürdüğünü belirtti. Otlu'ya hukuksuz bir şekilde yüzünü duvara dönmesi dayatıldığı ve buna itiraz ettiği için darp edildiğini söyleyen avukatlar, "Görüştük, sağlık durumu iyiydi. Duvara dönmesi gibi keyfi ve hukuksuz bir dayatmaya karşı çıktığı için darp edilmiş" dedi. Gözaltına alındığı sırada Otlu'nun ailesine ya da avukatına haber vermesine de izin verilmediği kaydedildi.

ESP'li Volkan Uyar'a ise ince arama dayatıldığını bildiren avukatlar, diğer müvekilleri ile henüz görüştürülmediklerini aktardı.

Gizlilik kararı olduğu için henüz dosyanın içeriğine dair bilgi alamadıklarını belirten avukalar, soruşturma kapsamında Mustafa Bozali'nin de gözaltına alındığını söyledi.

Gözaltındaki sosyalistlerin emniyetteki ifade işlemlerinin yarın başlaması, Cuma günü de adliyeye çıkarılması bekleniyor.

OTLU'DAN MESAJ: FAŞİST DÜZEN YENİLECEK, BİZ KAZANACAĞIZ
Bu arada gözaltındaki Otlu, avukatları aracılığıyla kendilerine destek veren tüm kadın örgütlerine ve kadınlara şu mesajı gönderdi: "Sokakta, karakolda, okulda, iş yerinde aynı inat ve öfke ile mücadele etmeye devam edeceğiz. Erkek egemen faşist düzen yenilecek, biz kazanacağız."