4 Ekim 2024 Cuma

Gözaltındaki ESP Eş Genel Başkanı Tümüklü'den mesaj: Faşizmi yıkacağız

Birleşik Mücadele Güçleri'nin kuruluş deklarasyonu için Kadıköy'de yaptığı eylemde gözaltına alınan ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü, gözaltından mesaj paylaştı. Tümüklü, "Sokak sokak, meydan meydan, fabrika fabrika, okul okul özgürlüğümüzü ve haklarımızı söküp alacağız. Faşizmi yıkacak, politik özgürlüğü kazanacağız. Mutlaka biz kazanacağız" dedi.

Birleşik Mücadele Güçleri'nin kuruluş deklarasyonu için Kadıköy'de yaptığı eyleme polis saldırısında gözaltına alınan Ezilenlerin Sosyalist Partisi Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü mücadele mesajı yayınladı.

Yaklaşık 60 kişi ile birlikte gözaltına alınarak Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Tümüklü, gönderdiği mesajda şu ifadelere yer verdi:

"En küçük hak ve özgürlük için bile dövüşmek zorunda olan işçiler, emekçi köylüler, kadınlar, Kürtler, Aleviler ile birlikte faşizme karşı birleşmek göreviyle karşı karşıyayız.
Bizler bu görev ve sorumlulukla hareket ederek emekçiler ve ezilenlerle birlikte faşizmi yeneceğimize inanıyoruz. Faşist zorbalığa karşı emekçilerin ve ezilenlerin özgürlük mücadelesi kazanacaktır.
Sokak sokak, meydan meydan, fabrika fabrika, okul okul özgürlüğümüzü ve haklarımızı söküp alacağız. Faşizmi yıkacak, politik özgürlüğü kazanacağız. En kısa sürede yan yana mücadeleye, kavgaya devam etmek umuduyla. Mutlaka biz kazanacağız."