2 Ekim 2024 Çarşamba

Gözaltı saldırısına yanıt: Mutlaka yeneceğiz, biz kazanacağız

ESP, SKM, HDP ve HDK, ESP üye ve yöneticileri ile HDK Eş Sözcüsü Sedat Şenoğlu'nun gözaltına alınmasını kınadı. Çok sayıda kurumun katılımı ile yapılan açıklamada, saldırılarla devrim ve sosyalizm mücadelesinin engellenemeyeceği belirtilerek, "Mutlaka yeneceğiz, biz kazanacağız" mesajı verildi.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM), Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Örgütü ile Halkların Demokratik Kongresi (HDK) İstanbul İl Meclisi, ESP'ye yönelik gözaltı saldırısına karşı açıklama yaptı.

Süreyya Operası önünde yapılan eyleme, ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü, HDK Eş Sözcüsü İdil Uğurlu, HDP Milletvekilleri Musa Piroğlu ve Murat Çepni, HDP İl Eşbaşkanı Elif Bulut, Devrimci Parti, Kaldıraç, SYKP, Devrimci Anarşist Faaliyet, TÖP, KÖZ, EHP üyelerinin de aralarında olduğu çok sayıda kişi katıldı.

Eylemde, "ESP umuttur umut dimdik ayakta", "Komplolar sökmedi sökmeyecek", "Yaşasın devrimci dayanışma", "Faşizme karşı omuz omuza", "Yaşasın birleşik mücadelemiz", "Kahrolsun faşizm yaşasın mücadelemiz" sloganları atıldı.

TÜMÜKLÜ: MUTLAKA YENECEĞİZ
Eylemde ilk olarak ESP Eş Genel Başkanı Tümüklü konuştu. İktidarın her defasında kadın özgürlük mücadelesini, işçi mücadelesini, ezilenlerin mücadelesini engellemeye çalıştığını ancak her ezilenlerin meydan okuyan, direnişi büyüten sesi ve mücadelesi ile karşılaştığını söyledi.

Devletin her saldırısında ezilenleri ve öncülerine mesaj vermeye çalıştığını kaydeden Tümüklü, "Bugün artık işin şirajesinin kaçırmış, bütün çetevari yöntemlerini deniyor. Gündüz alıkoydukları yoldaşlarımızın akşam evlerinin kapılarını kırıyor. Diyor ki 'biz bu coğrafyada hak ve özgürlük için dövüşenleri var etmeyeceğiz' O zaman biz de net yanıt veriyoruz son kişimiz kalana kadar, son sesimiz çıkana kadar sizinle dövüşmeye devam edeceğiz. Halkların mücadelesini sokak sokak, mahalle mahalle büyüteceğiz" dedi.

Her Eylül ayında bu saldırını yaşandığını hatırlatan Tümüklü, "Unutmayın sizi mutlaka yeneceğiz, size asla boyun eğmedik, asla teslim olmadık. Bu tarih ateş altında yürüyenlerin, demokrasi mücadelesini, özgürlük mücadelesini büyütenlerin tarihidir. Mutlaka biz kazanacağız" şeklinde konuştu.

YİĞİT: BİZ KAZANACAĞIZ, KADINLAR KAZANACAK
SKM MYK Üyesi Ebru Yiğit, gözaltı saldırısının aynı zamanda kadın iradesine karşı olduğunu vurguladı ve ekledi: "Erkek egemenliğinin temsilcisi AKP, kadınların cins isyanını, kadın katliamlarına karşı olan isyanını susturmaya çalışıyor. Ama biz her alanda, sokakta, mahkeme salonlarında kadınların iradesini büyüttük, 'susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz' diyen sesini büyüttük. Bugün bir kez daha bu mücadelemiz komplo dosyalarla boşa çıkarılmak isteniyor. Sosyalist kadınların iradesi ne komplolarla, ne gözaltılarla, ne de baskıyla sonlandırılabilir. Cins özgürlükçü ve eşitlikçi bir dünyayı ellerimizle yaratacağız. Biz kazanacağız, kadınlar kazanacak."

Saldırıların ne ilk ne de son olduğunu söyleyen HDK Eş Sözcüsü İdil Uğurlu, AKP-MHP faşist blokuna karşı örgütlülüklerini daha da büyüteceklerini söyledi. Uğurlu, gözaltıların serbest bırakılmasını istedi.

PİROĞLU: UMUDU YERE YIKAMAZSINIZ
HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu, iktidarın bütün aygıtlarıyla ezilenlere ve onun öncülerine saldırdığını kaydetti. Piroğlu, şunları söyledi: "Kaybediyorlar, bunu kendileri de biliyor. Bir cehennem yarattılar;  yoksulluğun, işsizliğin doruk yaptığı bir cehennem yarattılar. Her gün tacizin, tecavüzün ortasında yaşamaya zorlayarak kadınlara bir cehennem yarattılar. Ama biliyorlar ki, kurdukları duvarlar bir bir yıkılıyor.

ESP'ye yapılan bu saldırı, bu ülke halklarına, bu ülkenin geleceğine yapılan bir saldırıdır. Kürt ve Türk halklarının kardeşliğine, bu iktidarı devirme azmine yapılan bir saldırıdır. Ama biz hiç bir zaman diz çökmedik. Bilin ki, bütün gücünüzle saldırsanız da umudu yere çakamayacaksınız."

Devrimci Anarşist Faaliyet adına konuşan İlyas Seyrek, devrimci ve sosyalistlerin her defasında saldırılara sokakta yanıt verdiğini belirtti, yine sokaklarda mücadeleyi büyüteceklerini kaydetti.

'DEVRİMCİLERE GÜVENİN, SOKAKTA BİRLEŞİN'
ESP'ye yönelik gözaltı saldırısına birçok ilde yapılan eylemlerle yanıt verildiğini hatırlatan Devrimci Parti Genel Başkan Yardımcısı Burcugül Çubuk, halklara çağrı yaptı: "AKP-MHP diktatörlüğünün sonu yakındır, devrimcilere güvenin, sokakta birleşin."

SYKP'den Roza Kahya, siyasi soykırım operasyonlarıyla kadın iradesinin de hedef alındığına dikkat çekti, buna yine sokakta yanıt vereceklerini söyledi.

Kaldıraç adına Cemre Aşlamacı ile EHP adına konuşan Nurseli Gözüaçık, ESP'nin her defasında gözaltı saldırılarını boşa çıkardığını ve sokakta yanıtladığını belirterek, "Bizim fikrimizden korkuyorlar. Bizim fikrimiz onların düzenini yerle bir edecek bir fikir, ondan korkuyorlar" dedi.