19 Eylül 2024 Perşembe

Gördes ve Salihli'de orman yangını sürüyor

Manisa Gördes'te başlayan ve Salihli'ye sıçrayan orman yangını sürüyor. Yangınlarda tedbir amaçlı bin 440 kişi tahliye edildi. 

Manisa'nın Gördes ilçesine bağlı Boyalı ve Kayacık mahallelerinde başlayan ve 4 gündür devam eden yangınlar, rüzgarın etkisiyle geniş bir alana yayıldı. Yangın, Salihli'nin Kale mahallesine kadar ulaştı. Bölgedeki evler tedbir amacıyla tahliye edildi.

Boyalı Mahallesi yakınlarındaki yangına müdahaleler sürerken, 15 Ağustos'ta 17.30 sıralarında ilçenin Kayacık ve Kaşıkçı mahallelerinde de iki farklı yangın daha çıktı. Ekiplerin yangınlara havadan ve karadan müdahalesi sonrası Kaşıkçı'da çıkan tarım arazisi yangını söndürüldü.

Diğer yandan, bölgede bulunan Karayakup ve Yeniköy mahallelerinde yaşayanlar ile besi hayvanları, Manisa Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri tarafından tedbir amaçlı tahliye edildi. Boşaltılan Karayakup Mahallesi'nde birçok ev yangından zarar gördü.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Gördes ve Salihli'de meydana gelen yangınlarda, Karayakup Köyü 60, Yeniköy Mahallesi 260, Kale Mahallesi 200, Kemer Mahallesi 400, Kurttuhan Mahallesi 270 ve Hacıhıdır Köyünden 250 vatandaşımız olmak üzere bin 440 kişinin tahliye edildiğini belirtti.