20 Eylül 2024 Cuma

'Gökkuşağının renkleriyle mücadeleye devam'

Kasım Şehitler Ayı etkinlikleri kapsamında Frankfurt'ta ölümsüzleşen LGBTİ+'lar anıldı.

Devrimci LGBTİ+'lar olarak Frankfurt'ta ölümsüz LGBTİ+'ları andı. Anmada, kapitalizme, ataerkilliğe ve heteroseksizme karşı verdikleri mücadeleden öğrenmek için bu anmaların gerçekleştirildiği kaydedildi.

Komünist Gençlik Örgütü (KGÖ) adına yapılan konuşmada, "Kasım ayı, heteroseksizm tarafından katledilen transların anıldığı Trans Anma Günü aracılığıyla LGBTİ+ hareketi için de merkezi bir gündür. Bu nedenle tüm genç LGBTİ+'ları KGÖ saflarında örgütlenmeye çağırıyoruz" denildi.

MLKP adına yapılan konuşmada ise faşizmin yükselişte olduğu ve LGBTİ+'ların var oluşlarının giderek daha fazla tehdit altında olduğuna dikkat çekildi ve şöyle devam edildi: "Ölümsüzleşenler ayını kendimizi devrimciler olarak geliştirmek ve bilinçli devrimciler olmak için kullanmamız daha da önemli. Genç LGBTİ+'lar olarak kendimizi örgütleyerek ve kapitalizme, patriyarkaya ve heteroseksizme karşı mücadeleye önderlik ederek Okan Yoldaş'ın yolunu zaten sürdürüyoruz."

Ölümsüz LGBTİ+ devrimcilerin hayatlarının aktarıldığı anmada; Masha P. Johnson, Leslie Feinberg, Ivana Hoffmann, Okan ve Aydan Ezgi Şalcı da vardı. Onlara mücadelelerinden ders çıkarmaları ve kızıl bayraklarını taşımaya devam etmeleri çağrısında bulunuldu.

Etkinlik salonuna Ella Nik Bayan, Marsha P. Johnson, Sylvia Rivera, Malte C. ve diğer birçok LGBTİ+'nın resimleri asıldı.