4 Ekim 2024 Cuma

'Gökhan'ı birleşik mücadele ve dayanışmayla aldık'

Sosyalist işçi Gökhan Güneş'in günler sonra evine dönmesi üzerine Kadıköy'de açıklama yapan sendikalar, Güneş'in birleşik mücadele ve dayanışma sonucu kaçırılanların elinden alındığını kaydetti. Açıklamada, Gökhan'ı bulmak için yürütülen birleşik mücadele pratiğinin rehber alınacağı kaydedildi. 

DİSK'e bağlı Dev Yapı-İş ve Limter-İş ile bağımsız sendika İnşaat-İş, kaçırılan ve birleşik mücadele ve dayanışma sonucu altı gün sonra evine dönen sosyalist işçi Gökhan Güneş'e ilişkin eylem yaptı. 

Kadıköy'deki Süreyya Operası önünde, "Gökhan Güneş, birleşik mücadele ve dayanışmanın gücü ile aramızda" yazılı pankart ve "Dayanışma gücümüzdür", "Tutuklama, gözaltılara karşı kitlesel mücadeleye", "ESP'ye yönelik saldırılara karşı mücadeleye" yazılı dövizler taşındı. 

Eyleme ESP, SGDF, KÖZ, Genç İşçi Derneği üyeleri de katıldı. Söz alan Dev Yapı-İş Sendikası Genel Başkanı Özgür Karabulut, Gökhan Güneş'in birleşik mücadele ve dayanışma gücüyle kaçıranların elinden alındığını söyledi. Karabulut, mücadeleyi sürdüreceklerinin altını çizdi.

'GÖKHAN'I KAÇIRANLAR ZAMANE KONTRGERİLLASI'
Basın metnini okuyan Deniz Güder, Güneş'i kaçıranların zamane kontrgerillası olduğunu belirtti. "'90'ların kontrgerilla şeflerinden Ağar, Eken, Alan ve çete bozuntusu Çakıcı'nın Bodrum'dan verdikleri fotoğrafın hangi anlama geldiğinin pratikleştirilmesiydi" diyen Güder; iktidarın işçilerin, emekçilerin, milyonlaşan işsizlerin, çevresine yaşamına sahip çıkan köylülerin, bastırılamayan kadın öfkesi ve direnişinin, gençliğin biriktikçe derinleşen öfkesinin, artık sokaklara taşan yoksulluğun bir halk isyanına dönüşmesinden, bu isyanın birleşik bir mücadele ekseninde buluşmasından devletin korktuğunu dile getirdi. 

'GÖKHAN'I ALIRKEN SERGİLEDİĞİMİZ BİRLEŞİK MÜCADELE REHBERİMİZ OLACAK'
Güder, şöyle devam etti: "Gökhan'ın ellerinden çekilip alınması bize altı çizilen yeni bir mesaj ve görev bıraktı, birlikte hareket etmek, yoldaşlaşma mesajıdır bu. Bu mesaja uygun hareket edecek, birbirimizin ellerini daha sıkı tutacağız. Halklarımızın biriken öfkesinin isyana dönüşmesinden korktuklarının bilinciyle sınıfımızın orada burada patlayan ve giderek istikrarlı bir nitelik kazanan irili ufaklı tüm direnişlerini dayanışmanın gücüyle büyütüp, kazanıma ulaştırmanın yolunun Gökhan'ı alırken sergilediğimiz birleşik mücadele hattı olduğu bilinciyle hareket edeceğiz. Bu bizim rehberimiz olacak."

Eylem, "Siz kaçırdınız biz aldık", "Yaşasın devrimci dayanışma" sloganlarıyla sona erdi.