4 Ekim 2024 Cuma

'Gökhan Güneş'i sağ aldınız sağ vereceksiniz'

Kaçırılarak kaybedilmek istenen Gökhan Güneş için Çağlayan Adliyesi önünde eylem yapılıyor. "Gökhan Güneş'i alacağız" sloganının atıldığı eylemde konuşan anne Nazife Güneş, "Ben çocuğumu istiyorum. Ben onların elinde olduğunu biliyorum. İstihbaratın aldığını da biliyorum. Ben çocuklarımla, Sinan'ımla, Gökhan'ımla gurur duyuyorum" dedi.

Gökhan Güneş'in kaçırılarak kaybedilme girişimine karşı eylemler sürüyor. Birçok kentte yapılan eylemlerin yanı sıra İstanbul'un birçok noktasında eylemler devam ediyor.

Suç duyurusunda bulunulmasına rağmen hiçbir girişimde bulunmayan adalet sistemine tepki için Çağlayan Adliyesi önünde eylem yapılıyor.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi ve Gökhan Güneş'in ailesinin gerçekleştirdiği eyleme, HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, Halkların Demokratik Kongresi, Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu, Halkevi, Devrimci Parti, Partizan, Devrimci Anarşist Faaliyet, Birleşik Gençlik Meclisleri, HDP Gençlik Meclisi, Mücadele Birliği, SYKP, EHP, Kaldıraç ve SODAP katıldı.

"Gökhan Güneş'i alacağız", "Kaybedenler, kaybedecek", "Kahrolsun faşizm yaşasın mücadelemiz", "Kaybedenler halka hesap verecek", "Baskılar bizi yıldıramaz" sloganlarının atıldığı eylemde ilk olarak anne Nazife Güneş konuştu.

'GÖKHAN'I İSTİHBARAT KAÇIRDI'
İnsan Hakları Derneği'nde yaptıkları açıklamanın ardından Vatan Caddesi'nde bulunan emniyet müdürülüğü önüne giderek oğlunu sorduklarını anlatan anne Güneş, bir anda polislerin etraflarını sardığını ve kendileriyle birlikte gelen Gökhan'ın arkadaşlarından ikisinin gözaltına alındığını söyledi. Oğlunu bulmak için sonuna kadar mücadele edeceğini söyleyen anne Güneş, şöyle kouştu: "Ben Gökhan'ı istiyorum. Ben onların elinde olduğunu biliyorum. İstihbaratın aldığını da biliyorum. Onlardan hiçbir şey istemedim. Sadece Gökhan'ımı istiyorum. Bugün Gökhan'ı kaybettiler, yarın Ahmet'i Mehmet'i kaybedecekler."

'SİNAN'IMLA GÖKHAN'IMLA GURUR DUYUYORUM'
Herhangi bir düşmanları olmadığını kaydeden anne Güneş, "Devletin elinde olduğunu biliyorum. Başka bir yerden bir şey olmadığını biliyorum. Benim düşmanım yok, kan davam yok. Biz emekçiyiz, çocuklarımızı emeğimizle büyüttük. Ahmet'in Mehmet'in parasını yiyerek, sömürerek değil. Benim kutularla paralarım yok" dedi. Anne Nazife Güneş, 29 Nisan 2020 tarihinde Kars'ta ölümsüzleşen MLKP/FESK gerillası Sinan Güneş hatırlattı, "Ben yavrularımla gurur duyuyorum. Sinan'ımla Gökhan'ımla gurur duyuyorum" diye konuştu.

'KAYBEDENLER KAYBEDECEK'
ESP İstanbul İl Yöneticisi Gamze Toprak açıklama yaptı. "Kaybedenler kaybedecek" diyen Toprak, "Gökhan Güneş nerede" diye sordu.

İstanbul Başakşehir'de Uzun İnşaat'ta elektrik işçisi olarak çalışan sosyalist Gökhan Güneş'in, 20 Ocak'ta işe giderken otobüsten indiği sırada, bir otomobile bindirilerek kaçırıldığını hatırlatan Toprak, "Gökhan, sosyalist kimliği ve politik faaliyetleri nedeniyle sayısız kez polis tarafından gözaltına alınmış, kendisine ajanlaştırma dayatılmış ve tehdit edilmiştir. Ancak o, her seferinde ajanlaşmayı reddetmiştir. Tam da bu nedenle Gökhan devletin hedefi haline gelmiş ve kaçırılmıştır" dedi.

Gökhan'ın kaçırılma anının çalıştığı inşaatın güvenlik kamerasında net bir şekilde görüldüğünü kaydeden Toprak, "Faşizm kitlelerin kabaran öfkesinin devrimci güçlerle buluşmasını engellemek ve kendi ömrünü uzatmak için sosyalistlere saldırıyor. Bu saldırı politikasından biri de kaybetme politikasıdır. İçişleri Bakanlığı eliyle merkezi bir politika olarak yürütülen kaçırma, itirafçılaştırma ve ajanlaştırma saldırıları örgütlü yapıları ve öncü güçleri dağıtmak için yeniden ve artarak devreye sokuluyor. Partimiz, itirafçı ifadelerine dayanarak hazırlanan polis fezlekeleriyle gerçekleştirilen gözaltı ve tutuklama saldırılarıyla bu konseptin özel hedefinde tutuluyor" diye konuştu.

GÖKHAN'I BULMAK İÇİN SEFERBERLİK ÇAĞRISI
"Biz sizin hilelerinizi ve oyunlarınızı, kendini KGT, MİT, TEM olarak tanıtan devlet güçlerinin kaçırma ve ajanlaştırma operasyonlarını gayet iyi biliyoruz. Biz devletin gözaltında kaybetme politikasını Hüseyin Toraman ve Hasan Ocak'tan biliyoruz. Devlette bizim mücadele geleneğimizi ve azmimizi biliyor" diyen ESP İl yöneticisi Toprak, işçi sınıfı ve ezilenleri faşizmin azgın saldırılarına karşı devrimci ve sosyalistlerin saflarında birleşmeye, mücadele etmeye, Gökhan'ı bulmak için seferber olmaya çağırdı.

Toprak son olarak "Bir kez daha söylüyoruz; Kaybedenler kaybedecek! Gökhan'ı sağ aldınız, sağ vereceksiniz" dedi.

'KILINA ZARAR GELSE HESABINI SORACAĞIZ'
Eylemde Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü'de konuştu, "Gökhan Güneş sizin elinizde. Biz biliyoruz. Eğer arkadaşımızın kılına bile zarar gelse, bunun sokak sokak, meydan meydan, mahalle mahalle hesabını soracağız" dedi.

Faşist saray rejiminin uzunca bir süredir, örgütlü ve öncü yapıları dağıtılma, birleşik mücadeleyi kararsızlaştırılma stratejisi izlediğine dikkat çeken Tümüklü, "Yönetemeyen ve yönetemedikçe saldırganlaşan faşist Saray rejimiyle karşı karşıyayız. Bu stratejiye bağlı olarak itirafçılaştırma, ajanlaştırma, kaçırma, tehdit, şantaj ve bugün de Gökhan Güneş örneğinde olduğu gibi, dün Mehmet Bal, Hürmüz Diril örneğinde olduğu gibi kaybetme saldırısını yükseltiyorlar" diye konuştu.

Gökhan Güneş'in telefonun dinlendiğini ve ineceği yerde beklendiğini hatırlatan Tümüklü şu soruları sordu: "Bu teknoloji kimde var acaba. Arkadaşımızın işyerinin önüne gidiliyor, yol kesiliyor hiç kimse bir şey diyemiyor. Yol kestiğinde bir şey diyemiyorsa kimdir bunlar acaba? Arabanın plakası var, görüntüler var ama üç gündür kimse ulaşamıyor. Kim acaba bunlar. Siz kimi kandırıyorsunuz? Sizin neyin peşinde olduğunuzu bilmiyor muyuz? Sizin devrimcileri, sosyalistleri, Kürtleri, kadınları sindirmeye, korkutmaya, toplumda paranoya oluşturmaya çalıştığınızı bilmiyor muyuz? Gökhan Güneş sizin elinizde. Biz biliyoruz."

HASAN OCAK KAMPANYASI HATIRLATILDI
Gökhan Güneş'in kaçırılmasından AKP'nin Başkanı, İçişleri Bakanı, İstanbul Valisi, İstanbul Emniyet Müdürü, istihbaratçıların sorumlu olduğuna işaret eden Tümüklü, "Arkadaşımızın bir kılına bile zarar gelse, bunun sokak sokak, meydan meydan, mahalle mahalle hesabını soracağız. Siz '90'lı yıllarda bilirsiniz bu mücadeleyi. Korkunuz hala dinmemiş. Hasan Ocak kampanyasından Cumartesi Anneleri direnişine bir tarihi hatırlatırız size. Ama bu sefer izin vermeyeceğiz. Gökhan'ı sağ aldınız sağ vereceksiniz" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu uyaran ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü, "Çeteci yöntemlerden vazgeç" çağrısında bulundu.

'GÖKHAN'I SAĞ ALDINIZ SAĞ VERECEKSİNİZ'
Tümüklü şunları söyledi: "Bu mücadeleyi yürütenlere diş geçiremeyeceğinizi bilmeniz gerekir. Her yerde bu mücadeleyi büyüteceğiz. Biz bu stratejiyi durduracağız. Bu faşizmi durduracağız ve yeneceğiz. Bir kez daha uyarıyoruz ve söylüyoruz. Gökhan Güneş'i sağ aldınız, sağ vereceksiniz. Devlete sesleniyorum, sorumlusu sizsiniz. Ailesi, arkadaşları, yoldaşları olarak her yerde onun ismini söyleyeceğiz, onu aramaya devam edeceğiz."

'GÖKHAN GÜNEŞ NEREDE DİYE SORMAYA DEVAM EDECEĞİZ'
HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni de kaçırılma anının kayıt altında olduğunu hatırlatarak, Gökhan Güneş'in kaçırılmasından İçişleri Bakanlığı, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve İstanbul Valiliği'nde olduğunu söyledi. Bu üç kuruma seslenen HDP Milletvekili Çepni, "Gökhan Güneş sizin kontrolünüz altında kaçırıldı. Sorumluluk sizde. Sizin yapmanız gereken bu çığlığa kulak vermek, gereğini yapmaktır. Sessiz kalmak, görüntüleri yok etmek değil. Gökhan Güneş ilk değil. Biz '90'lı yıllardaki beyaz torosları biliyoruz. Gözaltında kaçırma ve kaybetmenin devlet politikası olduğunu biliyoruz. Bugün saray bu politikada derinleşiyor. Gökhan Güneş arkadaşımız derhal bulunmalı, ailesine teslim edilmelidir" çağrısında bulundu.

Devrimcilerin, sosyalistlerin bu tür politikalarla susturulamayacağını kaydeden Çepni, "Bugün burada görüldüğü gibi bu politikaları boşa çıkarmak için sesimizi çıkarmaya, uykularınızı kaçırmaya devam edeceğiz. Gökhan Güneş derhal serbest bırakılsın. Gökhan Güneş nerede diye sormaya devam edeceğiz" dedi.