4 Ekim 2024 Cuma

'Gökhan Güneş'i onlar vermedi, biz aldık'

Sosyalist işçi Gökhan Güneş'in birleşik mücadele ve dayanışma ile sağ alındığının altını çizen AvEG-Kon, mücadeleyi yürüteceklerini ve faşizmi yeneceklerini kaydetti.

Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AvEG-Kon) kaçırılan ve 6 günün sonunda evine dönen sosyalist işçi Gökhan Güneş'e ilişkin açıklama yaptı. Faşist Saray rejiminin kaybetme politikasının boşa çıkarıldığı vurgulanan açıklamada, "Mücadele kazandı, Gökhan Güneş'i sağ aldık" denildi.

'MÜCADELEYİ SÜRDÜRECEĞİZ'
Hasan Ocak'tan, Ayşenur Şimşek'e, Rıdvan Karakoç'tan Gülistan Doku'ya kadar kayıplar bulunana, sorumluları cezalandırılana kadar birleşerek, omuz omuza vererek mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği belirtilen açıklamada, "Gökhan Güneş, ESP'li bir işçi. Partisi ESP'ye yönelik siyasi soykırım saldırılarının ise; ardı arkası kesilmemektedir. Bir ay içerisinde dört ayrı operasyona tabi tutulan, onlarca yöneticisi ve aktivisti gözaltına alınıp tutuklanan ESP ile; gözaltı tutuklama saldırılarına maruz bırakılan tüm parti ve oluşumlarla dayanışma içerisinde olduğumuzu birkez daha belirtmek isteriz" denildi.

'FAŞİZMİ YENELİM, ÖZGÜRLÜĞÜ KAZANALIM'
Gökhan Güneş'in serbest bırakıldığı saatlerde Türkiye ve Kürdistan'ın altı kentinde Devrimci Gençlik Hareketi'nden çok sayıda kişinin yapılan operasyonla gözaltına alındığı hatırlatılan açıklama, şöyle devam etti: "Hapishanelerde tecridin, baskı ve şiddetin ortadan kaldırılması için devam eden açlık grevleri karşısında ise; Faşist Diktatörlük üç maymunu oynamaktadır. Kadına yönelik şiddetin görülmemiş düzeyde arttığı, HDP ve tüm toplumsal kesimler ve muhalif basın üzerinde baskının, şiddetin boyutlandığı bugün; aynı zamanda faşist Saray rejimin içerisine girdiği açmazın, siyasi krizin de ne kadar derinleştiğini gösteriyor. Daha fazla mücadeleyi büyüterek, daha fazla omuz omuza vererek, birleşik mücadeleyi daha güçlü örerek bu siyasi krizi daha fazla derinleştirerek, faşizmi yenelim, özgürlüğü kazanalım. Gökhan Güneş'i onlar vermedi, biz aldık."