4 Ekim 2024 Cuma

'Gökhan Güneş'i hangi güçlerin kaçırdığı bellidir'

Sosyalist işçi Gökhan Güneş'in kaçırılmasına ilişkin Mersin'de ESP ve SGDF yaptığı açıklamada, politik faaliyetleri nedeniyle sayısız kez polis tarafından gözaltına alınan ve kaçırılma girişiminde bulunulan Gökhan Güneş'in kimler tarafından kaçırıldığının göstergesi olduğu belirtildi.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Mersin İl Örgütü ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF), İstanbul Başakşehir'de Uzun İnşaat'ta elektrik işçisi olarak çalışan sosyalist Gökhan Güneş'in 20 Ocak günü işe giderken otobüsten indiği sırada, 4 kişi tarafından kaçırılmasına ilişkin basın toplantısı düzenledi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Mersin Şube binasında düzenlenen toplantıya Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin İl Eşbaşkanı Bahar Şöfer, HDP PM Üyesi Barış Karabıyık, TÖP, Halkevleri ve EMEP katıldı.

Basın toplantısında konuşan ESP PM üyesi Osman Kara, sosyalist işçi Gökhan Güneş'in politik faaliyetleri nedeniyle sayısız kez polis tarafından gözaltına alındığını ve kaçırılma girişiminde bulunulduğunu söyledi.

Gökhan'ın kaçırılma anı çalıştığı inşaatın güvenlik kamerası tarafından kaydedildiğini ifade eden Kara, "Gökhan'ın ailesi ve avukatları görüntüleri almış, karakola başvurmuştur. Karakol polisi ise görüntüleri bırakın incelemeyi, CD'yi paketleyerek çekmeceye atmıştır. Bu bile Gökhan'ın kim tarafından kaçırıldığını gösteriyor" dedi.

Kara, "TEM 'Gökhan bizde değil' diyor. Jandarma İstihbarat ise Gökhan'ın İstanbul'daki ailesini değil, Tokat'taki amcasını arayıp 'Gökhan orada mı' diye sorarak kaçırmadan haberi yokmuş gibi davranıyor. Faşizm kitlelerin kabaran öfkesinin devrimci güçlerle buluşmasını engellemek ve kendi ömrünü uzatmak için sosyalistlere saldırıyor. Bu saldırı politikasından bir tanesi de kaybetme politikasıdır. İçişleri Bakanlığı eliyle merkezi bir politika olarak yürütülen kaçırma, itirafçılaştırma ve ajanlaştırma saldırıları örgütlü yapıları ve öncü güçleri dağıtmak için yeniden ve artarak devreye sokuluyor. Partimiz, itirafçı ifadelerine dayanarak hazırlanan polis fezlekeleriye gerçekleştirilen gözaltı ve tutuklama saldırılarılarıyla bu konseptin özel hedefinde tutuluyor" diye kaydetti.