4 Ekim 2024 Cuma

Gökhan Güneş soruşturmasında göstermelik savcı ataması

Gökhan Güneş'in kontra çeteleri tarafından kaçırılarak işkence yapılmasının üzerinden iki hafta geçtikten sonra savcı atandı. Savcı atanmasına rağmen hiçbir yazışma ve inceleme başlatılmadığı öğrenildi.

Gökhan Güneş'in 20 Ocak günü devletin kontra çeteleri tarafından kaçırılarak 6 gün boyunca işkence yapılmasına ilişkin soruşturmaya savcı atandı. Güneş ailesinin Küçükçekmece Adliyesine yaptığı kayıp başvurusu üzerinden 15 gün sonra atanan savcı, soruşturmaya ilişkin hiçbir işlem başlatmadı.

Soruşturmaya ilişkin bilgi veren Güneş'in avukatı Sezin Uçar, olayın üzerinden iki hafta geçtikten sonra savcının 3 Şubat günü atandığını söyledi.

Gökhan Güneş'in kaçırıldığı 20 Ocak'tan savcının atandığı 3 Şubat gününe kadar hiçbir araştırma yapılmadığına dikkat çeken Ezilenlerin Hukuk Bürosu avukatlarından Uçar, savcı atandıktan sonra da herhangi bir inceleme yürütülmediğine dikkat çekti.

Dosyaya ilişkin bilgi almak için savcı ile görüşme yaptıklarını aktaran Uçar, "Gökhan kaçırıldıktan sonra yaptığımız başvurulara rağmen, bu iki haftalık süreçte ne bölgedeki kamera kayıtları istendi, ne de araçların gittiği yöndeki kamera kayıtlarına bakıldı. Aynı durum savcı atandıktan sonra da devam ediyor. İki hafta sonra atanan savcı olay anı ve araçların gittiği yöndeki kamera kayıtlarını hala istemedi" dedi.

Gökhan Güneş'i kaçırarak işkence yapan ve kendilerini "görünmeyenler" olarak adlandıran kişileri incelememek için özel bir çaba içinde olunduğuna işaret eden avukat Uçar, soruşturma savcısının ilk olarak olay yeri görüntülerini istemesi gerektiğini söyledi. Uçar, "Şu an dosyada sadece ailenin ulaştığı ve polise verdiği kamera görüntülerine ilişkin tutanak var. Başka da hiçbir şey yapılmamış" dedi.

Avukat Uçar, Küçükçekmece Adliyesi'ne Gökhan'ın kaçırılmasına ilişkin polisler hakkında da suç duyurusunda bulunduklarını hatırlatarak, bu soruşturma kapsamında da memur suçlarına bakan bir savcının atandığı bilgisini verdi. Soruşturma kapsamında, İETT'nin elindeki görüntülerin istenmesi için taleplerini yinelediklerini kaydeden Uçar, "İETT'den görüntülerin alınması için tutanak tutturup elden takibine başladık" diye konuştu.
 
Ezilenlerin Hukuk Bürosu avukatlarından Sezin Uçar, Gökhan Güneş'in kaçırılmasının ardından Küçükçekmece Adliyesi'ne yaptıkları başvuru nasıl dikkate alınmadıysa, ailenin İkitelli'deki polis karakoluna müracaatları nasıl ilgisizlikle karşılandıysa bugün de aynı durumun devam ettiğine dikkat çekti.

Avukat Uçar, savcının bir an önce olay yeri ve Gökhan Güneş'i kaçıran kişilerin araçlarla geçtikleri bölgeye ilişkin kamera görüntülerini isteyerek dosyaya eklemesi gerektiğini söyledi. Uçar, Gökhan'ı kaçıranların bulunarak cezalandırılması için hukukçular olarak dosyada etkin inceleme yapılması için çalışacaklarını kaydetti.