4 Ekim 2024 Cuma

Gökhan Güneş İstanbul'da polis tarafından kaçırıldı

Polis, İstanbul Başakşehir'de Gökhan Güneş'i kaçırdı. Dün saat 12.17'den itibaren kendisinden haber alınamayan Güneş'in Başakşehir'de çalıştığı inşaat şantiyesi önünden 5 kişi tarafından zorla kornet tipi araca bindirilerek kaçırıldığı ortaya çıktı. Ezilenlerin Hukuk Bürosu, Güneş'in daha önce de polis tarafından tehdit edildiği ve kaçırılmaya çalışıldığını açıkladı.

1990'lı yılların beyaz toroslarının yerini transporter ve kornet araçlar aldı. İstanbul Başakşehir'de Gökhan Güneş kaçırıldı. Güneş dün öğleden sonra Başakşehir'deki işyerinin önünden 5 kişi tarafından zorla kornet tipi araca bindirilerek kaçırıldı.

İkitelli'de oturan Gökhan Güneş, dün sabah hastaneye gitti. Hastaneden çıktıktan sonra saat 12.17'de nişanlısını arayıp işyerine gideceğini söyleyen Güneş, işyerindeki arkadaşını da arayarak otobüse bindiğini söyledi. İşyerindekilerin arayıp Gökhan'ın gelmediğini haber vermesi üzerine kardeşi Nurhayat Güneş, girişimlerde bulundu.

'KARDEŞİMDEN DÜN 12.17'DEN BU YANA HABER ALAMIYORUZ'
ETHA'ya konuşan Nurhayat Güneş, kardeşinin telefonunun şarjı olmasına rağmen ulaşamayınca, hastaneleri aradığını, karakollara başvuruda bulunduğunu fakat bulamadığını anlattı.

Kardeşinin daha önce de kaçırılmak istendiğini anlatan Nurhayat Güneş, avukatları aracılığıyla Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne sorduklarını, fakat "Burada yok" yanıtı aldıklarını söyledi.

Nurhayat Güneş, kardeşinden haber alamamaları üzerine girişimlerini şu şekilde anlattı: "Dün İkitelli'de hastaneden çıktıktan sonra 12.17'de nişanlısı ile konuşmuş. Otobüsteyim işe geçiyorum demiş. İşyerindeki arkadaşıyla da konuşmuş geliyorum yemeğe yetişirim demiş. Sonrasında kendisinden haber alamadık. En son İkitelli'de hastaneden çıktıktan sonra görülmüş yani. İşyeri Başakşehir'de. İşyerine gitmeyince arkadaşı beni aradı. Ben de telaşlandım, telefonunu aradım ulaşamayınca, tanıdık bir kaç kişiye sordum. Sabah 11.00 gibi İkitelli'de evimizin olduğu yerde börekçide kahvaltı yapmış, yeni akbil almış HES kodu ile eşleştirmiş, otobüse binip hastaneye gitmiş. Belki telefonunu çaldırmıştır diye 4-5 saat kadar bekledim sonrasında karakola gittik, hastanelere sordum. Avukatlarımız Vatan'daki TEM polislerini aradı. Fakat burada yok dediler. Otobüse bindiği yerde bir esnafın kamerasının kayıtlarına baktık. Tam telefonda konuştuğu saatte kameranın önünden geçmiş. 10 metre ilerisi otobüs durağı. Kamera otobüs durağını görmediği için hangi otobüse binmiş tespit edemedik. Bize haber vermemezlik etmemiştir hiçbir zaman."

'POLİS DAHA ÖNCE DE KAÇIRMAYA ÇALIŞTI'
Kardeşi Gökhan'ın devlet tarafından kaçırılmış olabileceğini anlatan Nurhayat Güneş, daha önce de kaçırılmak istendiğini belirterek şunları söyledi: "Devlet tarafından kaçırılmış olma ihtimalinden şüpheleniyoruz. Daha önce de aynısını yaptılar. 2 sene önce de gözaltına alındı ve bize 1 gün geçtikten sonra haber verdiler. den fazla süre haber vermediler. Zaten sürekli tacizler vardı, takip ediliyordu. Daha önce de kaçırılmak istendi. İkitelli'de oturduğumuz mahallede tek başına yürürken bir transporter yaklaşıyor, kaçırmaya çalışıyor ama Gökhan ellerinden kaçıyor. Birkaç defa da yanına gidip 'gel sohbet edelim, konuşalım' diye zorlamışlar. Gökhan kabul etmemiş."

Bir kardeşinin 29 Nisan 2020 tarihinde Kars Kağızman'da çıkan çatışmada şehit düştüğünü hatırlatan Nurhayat Güneş, "Gökhan'ın da daha önceden siyasi dosyaları vardı. Şehit bir kardeşimiz var. Kardeşimin fotoğraflarını paylaştığım için daha bir ay olmadı bana da dava açtılar. Bu bir sindirme politikası, korkutmak, yıpratmak istiyorlar. Dün farkettim evimizin önündeki elektrik direğine bir kamera yerleştirilmiş. Bu kamera direk bizim evi çekiyor" diye konuştu.

AİLE SAVCILIĞA BAŞVURUDA BULUNDU
Gökhan Güneş'i bulmak için girişimlerini sürdüren ailesi ve arkadaşları Başakşehir'de çalıştığı inşaatın şantiyesi yakınlarındaki bir kamera kaydına ulaştı. Kamera kayıtlarında Gökhan Güneş otobüsten indikten sonra 5 kişi tarafından zorla kornet tipi araca bindiriliyor. Kamera kayıtlarında aracın plakası görünmezken, Gökhan Güneş'in ailesi, Çağlayan Adliyesi'ne giderek savcılığa başvurdu. Aile yarın saat 13.30'da İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi'nde basın toplantısı düzenleyecek.

'GÖKHAN GÜNEŞ NEREDE'
Gökhan Güneş'in kaçırılmasına ilişkin paylaşımda bulunan Ezilenlerin Hukuk Bürosu, "Daha önce çok defa polis tarafından tehdit edilen müvekkilimiz Gökhan Güneş, dün öğle saatlerinde işyerine gittiği sırada 4-5 kişi tarafından zorla bir araca bindirilerek kaçırıldı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne soruyoruz #GökhanGüneşNerede" diye sordu.

 

Daha önce çok defa polis tarafından tehdit edilen müvekkilimiz Gökhan Güneş, dün öğle saatlerinde işyerine gittiği sırada 4-5 kişi tarafından zorla bir araca bindirilerek kaçırıldı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne soruyoruz #GökhanGüneşNerede pic.twitter.com/Vlxq3wW9TA

— EzilenlerinHukuku 🏳️‍🌈 (@EzilenlerinHB) January 21, 2021

 

Gökhan Güneş'in ağabeyi MLKP/FESK Karadeniz Kır Gerilla Birliği ve HBDH savaşçısı Sinan Güneş, 29 Nisan 2020 tarihinde Kars Kağızman'da çıkan çatışmada yaşamını yitirmişti.