4 Ekim 2024 Cuma

Gökhan Güneş için Çağlayan'da nöbet başladı: Biz bulacağız

Sosyalist işçi Gökhan Güneş için İstanbul Adliyesi önünde nöbet başladı. Eylemde konuşan anne Güneş, devletin istese oğlunu çoktan bulacağını kaydetti. HDP Milletvekili Piroğlu ise Güneş'in bulunduğu adresin devlet olduğunu vurguladı ve birleşik mücadele ile bulacaklarının altını çizdi.

Polis tarafından kaçırılan ve akıbeti açıklanmayan sosyalist işçi Gökhan Güneş için ailesi ve yoldaşları Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi önünde nöbet başlattı.

"Gökhan Güneş 20 Ocak'ta devlet güçleri tarafından kaçırıldı. Soruyoruz: #GökhanGüneşNerede" yazılı pankartın açıldığı ve "Gökhan Güneş nerede?" dövizlerinin taşındığı eyleme Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Musa Piroğlu, BEKSAV Eş Genel Başkanı Canan Kaplan, Emekçi Hareket Partisi (EHP) Sözcüsü Özge Akman, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF), Kaldıraç, Devrimci Anarşist Faaliyet, Partizan katıldı.

PİROĞLU: GÖKHAN'IN BULUNDUĞU ADRES DEVLETİN KENDİSİDİR
Eylemde konuşan HDP Milletvekili Musa Piroğlu, devletlerin denetim mekanizmasının son derece geliştiğini, insanların yürüdüğü her adım takip edilirken, telefon konuşmaları dinlenirken, sokakların kameralarla kuşatıldığı dönemde sokak ortasında kaçırılan Gökhan Güneş'in hala bulunamamasını, bu işin arkasında devletin olduğunun göstergesi olduğunun altını çizdi.

Piroğlu, "Biz yaşamımızla, tarihimizle kayıpların ne olduğunu biliriz. Gözaltında kaybetmenin ne anlama geldiğini de biliriz. Gökhan Güneş, indiği duraktan orada olduğunu bilecek olanlar tarafından, zorla kaçırıldı. Kayıtları var. Ama biz biliyoruz ki, devletin elinde daha ayrıntılı kayıtları var ve devlet hala ses vermedi. Bu yüzden bizim için Gökhan'ın bulunduğu adres devletin kendisidir. Gökhan'ı bize vermesi gereken de devletin kendisidir. Biz 90'larda sokak ortasında insanların öldürüldüğü dönemlerden geldik. Biz 90'larda Beyaz Toroslar'la kaçırılan insanların kaybedildiği dönemden geldik" dedi.

Piroğlu, Gökhan Güneş'i aramanın tüm muhalif güçlerin görevi olduğunun altını çizdi ve ekledi: "Gökhan'ı bulana kadar sessiz kalmayacağız. Gökhan'ı bulacağız."

ANNE GÜNEŞ: DEVLET İSTESE OĞLUMU GETİRİRDİ
Anne Nazife Güneş ise devlet istese oğlunu çok rahatlıkla bulunacağını dile getirdi. Kendi imkanlarıyla Gökhan'ı aradıklarını kaydeden Güneş, "Polislere başvurduk. Çalmadığımız kapı kalmadı. İsteselerdi getirirlerdi. Nerede? Arabadan indiği görüntüler var" ifadelerini kullandı.

'GÖKHAN BULUNMADI, ELİMDE OLSA NEDEN ARAYAYIM?'
Sık sık, "Gökhan nerede?" sorusunu yönelten anne Nazife Güneş, Gökhan'ın bulunduğuna dair yapılan asılsız açıklamalara işaret etti ve şöyle devam etti: "Asla Gökhan bulunmadı. Yalan. Onlar kendileri böyle bir açıklama yapıyorlar. Gökhan benim elimde olsa, neden arayayım" dedi.

'ÇOCUĞUMU BULANA KADAR ARAYACAĞIM'
Yetkililere seslenen Güneş, kardeşlerini soran kızlarının gözaltına alınmasına da tepki gösterdi. Gökhan'ı kaçıranın devlet olduğunun altını çizen Güneş, "Benim yavrum nerede?" diye haykırdı. Konuşmakta güçlük çeçen anne Güneş, gözyaşlarını tutamadı. Anne Nazife Güneş, güçlükle şu ifadeleri kullandı: "Benim çocuğumu getirsinler. Ben çocuğum bulanana kadar sokaklardayım, çocuğum bulanana kadar arayacağım."

'GÖKHAN'I BİZ BULACAĞIZ'
Devrimci Anarşist Faaliyet adına konuşan Mercan Doğan, devletin geleneğinin zorla kaçırma, kaybetme olduğunu söyledi. Buna karşın devrimcilerin görevinin de direnmek olduğunu belirten Doğan, "Gökhan'ı biz bulacağız" dedi.

Kaldıraç adına yapılan konuşmada ise, sosyalist bir işçi kaçırıldı. Biz sizin mesajınızı aldık. Bizim mesajımızı da Hasan Ocak'tan, Galatasaray Meydanı'ndan Taksim Meydanı'ndan Amed Meydanı'ndan alacaksınız. Gökhan'ı bulacağız. Yaşasın devrimci dayanışma" ifadeleri kullanıldı.