4 Ekim 2024 Cuma

Giresun'da Boğaziçi ile dayanışma eylemi

KESK Giresun Şubeler Platformu, Boğaziçi Üniversitesi direnişini selamladı. KESK Dönem Sözcüsü Topal, asıl sorunun kamuoyuna yansıtıldığı gibi olmadığını kaydetti ve asıl suçun üniversitelerin kurumsal özerkliğini ortadan kaldıranların suçu olduğunu vurguladı. 

KESK Giresun Şubeler Platformu, Atatürk Meydanı'nda Boğaziçi Üniversitesi direnişi ile dayanışma eylemi düzenledi. Basın metinini okuyan KESK Dönem Sözcüsü Gökhan Topal, asıl sorunun kamuoyuna yansıtıldığı gibi kutsala yönelik bir saldırı olmadığının altını çizdi. 

Buna rağmen ortada bir suç olduğunu vurgulayan Topal, "Bu suç, LGBTİ+ bireylerin temel hak ve özgürlüklerini yok sayan ve yaşam haklarını tehdit edenlerin; laikliği ortadan kaldırarak, dogmatik değerlerini her türlü siyasal, ekonomik ve kültürel zulme ortak edenlerin; üniversiteli gençlerin demokratik taleplerini şiddetle bastıranların ve anayasal güvence altında olan üniversitelerin kurumsal özerkliğini ortadan kaldıranların suçudur" dedi. 

Giresun Kesk Şubeler Platformu  olarak demokratik tepkileri ve talepleri nedeniyle tutuklanan, gözaltına alınan Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin, Dokuz Eylül Üniversitesi'nden dayanışma mesajı vermek isterken gözaltına alınan tüm gençlerin hızla serbest bırakılmasını istediklerini kaydeden Topal, "Emekten, demokrasiden ve barıştan yana herkesi gençlerimize, akademiye ve üniversitelere sahip çıkmaya davet ediyoruz. Rektörlerin üniversite bileşenlerinin iradesiyle seçilmesini engelleyen düzenlemenin değiştirilmesi için TBMM'de grubu bulunan siyasi partileri sorumluluğa davet ediyoruz" diye konuştu.