21 Eylül 2024 Cumartesi

GIK-DER ve SKB'nin açlık grevine dayanışma ziyaretleri

GIK-DER ve SKB'nin açlık grevleriyle dayanışmak için başlattığı açlık grevinin ikinci gününde gün boyu dayanışma ziyaretleri gerçekleştirildi.
Britanya'da çalışmalarını sürdüren Göçmen işçiler Kültür Derneği (GIK-DER) ve Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB), Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin kaldırılması talebiyle açlık grevini sürdüren Leyla Güven'e destek için Londra'nın Manor House bölgesinde başlatığı açlık grevi 2. gününde gün boyu dayanışma ziyaretleri yapıldı.
 
Eylemin 2. gününde SKB çadırı önünde basın açıklaması yapıldı. Çadır önünde dağıtılan bildiriler ve yapılan konuşmalar ile açlık grevlerine duyarlılık çağrısı yapıldı.
 
Akşam saatinde demiryollarından sendikacılarında açlık grevine katıldı. Çadırda "Bobby Sands'tan Leyla Güven'e açlık direnişlerinin mücadeledeki rolü" başlıklı panel düzenlendi. İrlanda ulusundan olan demiryolu sendikası temsilcileri yaptıkları konuşmalarda Bobby Sands ve arkadaşlarının hapishanedeki mücadelesi ve bunun dünya genelinde yarattığı devrimci etkiye dikkat çektiler. Panelde Kürt halk önderi Abdullah Öcalan şahsında Kürt halkına uygulanan tecride karşı dayanışmanın görev olduğu vurgulandı.
 
Konuşmaların ardından Galler'de 75 günder açlık grevinde olan İmam Şiş ile canlı telefon bağlantısı yapıldı. Dayanışmanın önemine vurgu yapan İmam Şiş, tecride karşı mücadelenin herkes tarafından sahiplenilmesinin önemine dikkat çekti.
 
Panelde konuşan Göçmen İşçiler Kültür Derneği temsilcisi, açlık grevlerinin tutsak devrimcilerin zulme ve faşizme karşı mücadelenin en önemli silahlardan biri olduğu ifade edildi. Konuşmada, İrlanda'daki açlık grevlerinde hayatını kaybedenler için yapılan duvar resimlerinin altında "Türkiye'de ölüm oruçlarında şehit düşen yoldaşlarımızla dayanışma içerisindeyiz" yazılı olduğu belirtildi.
 
Panel boyunca "Leyla Güven onurumuzdur", "Tecridi kıralım faşizmi yıkalım" sloganları atıldı.