21 Eylül 2024 Cumartesi

GIK-DER ve SKB'lilerin açlık grevi sona erdi

Londra'da GIK-DER ve SKB'nin Leyla Güven'e destek için yaptığı üç günlük açlık grevi sona erdi. Britanya'da çalışmalarını sürdüren Göçmen işçiler Kültür Derneği (GIK-DER) ve Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB), Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin kaldırılması talebiyle açlık grevini sürdüren Leyla Güven'e destek için Londra'nın Manor House bölgesinde yapılan 3 günlük açlık grevi sona erdi.
 
GIK-DER ve SKB üyeleri açlık grevinin üçüncü gününde Trafelgar Meydanı'na yürüyüş düzenledi. Yürüyüş boyunca İngilizce bildiriler dağıtan sosyalistler, AKP/Saray rejiminin tecrit politikasını teşhir etti.
 
Açlık grevi eylemcileri Demokratik Güç Birliği'nin düzenlediği yürüyüşe katıldılar. Trafalgar Meydanı'ndaki eylemde bir konuşma yapan Demiryolları Ulaşım Sendikası (RMT) Başkan Yardımcısı Steve Hedley, açlık grevindeki direnişçilerinin sağlık durumlarının çok kritik bir aşamada olduğunu ifade ederek, Türk devletine acilen adım atması çağrısı yaptı.
 
Strousburg'taki açlık grevi direnişçilerinden Yüksel Koç ve Galler'den İmam Şiş telefon bağlantısıyla birer konuşma yaptılar. Her iki açlık grevi direnişçisi de eylemlerin büyütülmesi çağrısı yaptılar.
 
Britanya Demokratik Güçbirliği adına yapılan açıklamada da açlık grevi direnişçilerinin taleplerinin aynı zamanda kendi talepleri olduğu ifade edildi.
 
Yapılan konuşmalardan sonra kitle başbakanlık binasına doğru yürüyüşe geçti.