21 Eylül 2024 Cumartesi

GIK-DER ve SKB üyeleri üç günlük açlık grevine başladı

Londra da GIK-DER ve SKB açlık grevcilerinin taleplerinin karşılanması için 3 günlük açlık grevine başladı.
Britanya'da çalışmalarını sürdüren Göçmen işçiler Kültür Derneği (GIK-DER) ve Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB), Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin kaldırılması talebiyle açlık grevini sürdüren Leyla Güven'e destek için Londra'nın Manor House bölgesinde 3 günlük açlık grevine başladı.
 
Yerli ve göçmenlerden oluşan 15 kişinin katıldığı açlık grevi öncesi basın açıklaması yapıldı. Açıklamada "Faşist AKP ve MHP'nin temsilciliğini yaptığı Türk devleti, ezilen halklarımıza köleliği, yoksulluğu, tutuklama terörünü, korkuyu ve tecridi dayatarak ülkeyi bir hapishaneye çevirmiş durumda. Belediyelere atanan kayyumlar, HDP eşbaşkanlarının ve seçilmiş milletvekillerinin tutuklanması, devrimcilere, sosyalistlere ve faşist sisteme muhalif inanç gruplarına, kendisinden olmayan her kesime karşı polis, bürokrasi ve yargı zorunu kullanarak toplumun geniş kesimlerini faşist baskı yolu ile sindirmeye çalışıyor" denildi.
 
AKP/Saray rejiminin Abdulah Öcalan şahsında Kürt haltına uyguladığı tecride karşı HDP Hakkari Miletvekili Leyla Güven'in yanı sıra hapishanelerde ve Avrupa'da açlık grevi eylemlerinin sürdüğü ifade edilen açıklamada, "Bizler Britanya’da faaliyet yürüten Göçmen İşçiler Kültür Derneği ve Sosyalist Kadinlar Birligi olarak Leyla Güven’in başlattığı direnişi, 'Tevridi kıralım faşizmi yıkalım' şiarıyla karşılıyor ve başta Leyla Güven ve İmam Şiş olmak üzere direnişi büyütenleri selamlıyor, bu direniş çeperinde herkesi duyarlılığa ve diktatörlüğe karşı bir olmaya davet ediyoruz" denildi.
 
Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: "Açlık grevine katılan yerli ve Turkiye/Kürdistanlı göçmenler Britanya da yaşayan tüm halkımızı çadırı ziyaret etmeye Leyla Güven ve İmam Şiş şahsında direnişçilerin sesine ses, mücadelelerine omuz vermeye çağrıyoruz."