4 Ekim 2024 Cuma

'Gezi'yi suçla ilişkilendirmeye çalışmak beyhude çabadır'

#GeziyiSavunuyoruz sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, İstinaf Mahkemesi'nin bozduğu beraat kararının hükümsüz olduğu kaydedildi. Açıklamada, "Gezi'de olmak, itiraz etmek suç değildir" denildi.  

Gezi direnişi eylemlerini organize ve finanse ettikleri iddiasıyla yargılanıp geçen yıl Şubat ayında aralarında iş insanı Osman Kavala'nın yer aldığı dokuz kişi hakkında verilen beraat kararının İstanbul Bölge Adliyesi Mahkemesi 3. Ceza Dairesi tarafından bozulmasına ilişkin açıklama yapıldı. 

'GEZİ TERTEMİZDİR, GEZİ HALKTIR'
#GeziyiSavunuyoruz sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, mahkeme kararının bir kez daha hukukun araçsallaştırıldığının göstergesi olduğu kaydedildi. Açıklamada, "Defalarca söyledik, tekrar söyleyelim: Gezi, haklı ve meşru bir direniştir, yurttaşların itirazlarını hep birlikte dile getirmesidir. Gezi'nin suçla ilişkilendirilmeye çalışılması beyhude bir çabadır. Gezi tertemizdir, Gezi halktır" denildi. 

'GEZİ'DE OLMAK, İTİRAZ ETMEK SUÇ DEĞİLDİR'
Olmayan delillerle, çıkarımlarla dolu iddianame ile başlayan sürecin, yargılama boyunca absürd hikayelerle devam ettiği hatırlatılan açıklama, şöyle devam etti: "Şimdi ise İstinaf mahkemesi bir de başka yerlerde delil aranması gerektiğini ima etmektedir. Bilinmelidir ki, nerede ararlarsa arasınlar, Gezi'nin suç olduğuna dair bir delil bulamayacaklar. Çünkü Gezi'de olmak, itiraz etmek suç değildir; demokratik bir toplumda halkın yönetime katılma biçimlerinden birisidir. 

Gezi'deydik, şimdi de buradayız. Kentimizi, haklarımızı, hayatımızı savunmaya devam ediyoruz."