5 Ekim 2024 Cumartesi

Gergerlioğlu'nun gözaltına alınmasına tepki: #HalkınVekiliGözaltında

HDP Kocaeli Milletvekili Gergerlioğlu'nun; namaz kılmasına ve üstünü değiştirmesine dahi izin verilmeden yaka paça hukuksuzca gözaltına alınmasına yönelik sosyal medyada tepkiler sürüyor. #HalkınVekiliGözaltında hashtagı kısa sürede trend topic oldu. 

Hukuksuz bir şekilde vekilliği düşürülen ve Anayasa'dan karar gelene kadar Meclis'te nöbet tutan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergelioğlu'nun dün gece yaka paça gözaltına alınmasına yönelik tepkiler sürüyor. 

Gergerlioğlu, abdest almak üzere bulunduğu lavabodan polisler tarafından gözaltına alındı. Polisler, Gergerlioğlu'nun namaz kılmasına, üstünü değiştirmesine hatta ayakkabılarını giymesine dahi izin vermedi. 

Öte yandan HDP Milletvekili Filiz Kerestecioğlu'nun da koridora çıkmasını engellemeye çalışan polisler, Kerestecioğlu'nu bulunduğu odaya da kilitlemeye çalıştı. 

Hukuksuzca gözaltına alınan Gergerlioğlu, polislere yaptığı hukuksuzluğu ve hakikati dillendirdi. Gergerlioğlu, "Biz bu görüntüleri 90'larda da gördük, 90'lardan bugüne maalesef hiçbir şey değişmedi" diye tepki gösterdi. 

Gergerlioğlu'nun oğlu Salih Gergerlioğlu da gözaltına, "Abdest alırken aldılar babamı. Abdest alırken" sözleriyle tepki gösterdi. 

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun gözaltına alınmasının ardından çok sayıda sosyal medya kullanıcısı #HalkınVekiliGözaltında hashtagı altında tepkilerini dile getirdi. Hashtag kısa sürede trend topic olurken, çok sayıda kullanıcı vekilliği düşürülen DEP Milletvekili Orhan Doğan ile Gergerlioğlu'nun fotoğraflarını yan yana kullanarak, mücadelenin süreceğini kaydetti. 

#HalkınVekiliGözaltında hashtagıyla atılan twetlerden öne çıkanlar şöyle:

Ayşe Acar Başaran: Ömer vekilimiz gruba çıkarken slogan atıldığı gerekçesiyle gözaltına alındı. Gruba çıkıldığı andaki görüntüler burada. Her şeyleri yalan ve kumpas! 

Mehmet Ali Aslan: MHP  Gergerlioğlu için,  "Yer yatağı ile meclis kapısının önüne konmalı" talimatından sonra; HDP'nin 55 Milletvekili Gergerlioğlu ile gece boyunca nöbette olmalıydı. Yalnızca 1 Vekilin yanında olması düşündürücü ve kabul edilemezdir!

Nevzat Çelik: Çok Müslümansınız(!) ama sizin gibi 'abdest' almayanı yaka paça, hem de Meclis'te gözaltına alırsınız! Tarihtir, kayda geçer!

Melis Alphan: İktidarda AKP olmasaydı ve AKPli bir vekil abdest alırken tutuklansaydı, bunu 1000 yıl herkesin başına kakarlardı. Kendilerine yapılmasını istemedikleri ne varsa diğer herkese yapıyorlar. Bunlar da böyle.

Hüda Kaya: Milletin iradesi ve vekili olan Ömer Faruk Gergerlioğlu sabah namazı için abdest alırken elbisesi ve ayakkabısını giymesine müsaade edilmeyerek darbeciler tarafından meclis basılarak rehin alınmıştır. "Milli egemenlik" ve anayasa resmen lağvedilmiştir. 

Hayri Tunç: DEP'den HDP'ye kuşaklar boyu aynı direniş, aynı devlet aklı...

Ferhat Tunç: Tarihe utanç olarak geçecek bir görüntü! Sayın Gergerlioğlu Adalet nöbetindeyken abdest almak üzere grup odasını terk ediyor, o sırada polis ordusu tarafından kıyafetlerini giymesine dahi izin verilmeden lavaboda gözaltına alınıyor. 

Rabîa Çetîn: ÖmerFarukGergerlioğlu, abdest alırken terlik ve pijimalarıyla gözaltına alındı! Dün Devlet Bahçeli şu sözlerle hedef göstermişti: "Gergeroğlu’nun yer yatağı ile beraber Meclis’in kapısının önüne koyulması mümkündür ve konu acildir."