5 Ekim 2024 Cumartesi

Gergerlioğlu serbest bırakıldı: Maruz kaldığı işkence ifadeden çıkarılmak istendi

Karakolda ifadesi alınan HDP Kocaeli Milltetvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun hukuksuz gözaltı sırasında maruz kaldığı işkenceyi anlattığı bölüm ifadesinden çıkarılmak istendi. Darp edilerek gözaltına alındığını söyleyen Gergerlioğlu, "Pijamalarım ve terliklerimle gözaltına alarak kamuoyuna uygunsuz bir görüntüm verilmek istendi" dedi. Gergerlioğlu, 6 saat süren ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu ifade işlemleri sonrası serbest bırakıldı. Karakolda ifadesi alınan Gergerlioğlu'nun gözaltına alınma sırasında maruz kaldığı işkence ifadeden çıkarılmak istendi. 

Gergerlioğlu; abdest almak için bulunduğu lavabodan yaka paça gözaltına alınmış, namaz kılması, üstünü değiştirmesi ve ayakkabılarını giymesi de engellenmişti. Gergerlioğlu, pijamaları ve terlikleriyle karakola götürülmüştü. Gergerlioğlu, 6 saat süren ifade işlemleri sonrası serbest bırakıldı. 

KERESTECİOĞLU: İKİNCİ BİR İŞKENCE VE ÖZGÜRLÜK HAKKININ GASBI
Karakolda ifadesi alınan Gergerlioğlu'nun gözaltı sırasında yaşadığı hukuksuzlukları anlattığı bölüm ifadeden çıkarılmak isteniyor. HDP Milletvekili Filiz Kerestecioğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Saatlerdir Ömer Faruk vekilimiz karakolda biz de dışarıda bekliyoruz. Bunca yıllık hukuk hayatımda görmediğim şey; ekteki bölüm ifadeden çıkarılmak isteniyor. Bekleme bu yüzden. Ve kayda geçsin ki bu da ikinci bir işkence ve özgürlük hakkının gasbıdır" dedi. 

'KOLUMA HIZLICA GİREREK, KOŞAR ADIM GÖTÜRDÜLER'
HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun ifadesinden çıkarılmak istenen bölüm şöyle: "Ayrıca gözaltına alındığım sıradaki hususları eklemek istiyorum, sabah tuvalete gidip daha sonra ellerimi yıkamak için çıktığımda orada bir kısım meclis polisinin beklemekte olduğunu gördüm. Elimi yıkadım ve abdest aldım polislere sabah namazımı kılmak istediğimi ondan sonra giyinerek işlem yapabileceklerini söyledim. Dar olan sabah namazı vakti ile biran önce namazımı kılmak istedim ve üzerimi giymek istediğimi ifade ettim. Karakolda kılarsınız dediler ama karakola kadar sabah namazı vaktinin geçeceği ve kılamayacağımı söyledim. İzin vermeleri halinde namazımı kılıp üzerimi giyerek daha sonra gidebileceğimi söyledim ancak izin vermeyip koluma hızlıca girerek beni koşar adım götürmeye başladılar. 

'ELBİSELERİMİ VE AYAKKABILARIMI GİYEMEYEREK, TERLİKLERİMLE ÇIKMAK ZORUNDA KALDIM'
Elbiselerimi ve ayakkabımı giyemeyerek terliklerim ile çıkmak zorunda kaldım, beni çekiştirdiler ve asansörden indiğimizde merdiven tırabzanlarına elimi tutarak 'ne yapıyorsunuz' dedim buna rağmen güç kullanarak beni polis otosuna bindirdiler. Üzerimde pijamalarım ve ayağımda terlikler var iken bu yapıldı. Sanırım kamuoyuna uygunsuz bir görüntümün servis edilmesi için özellikle yapıldı ayrıca ibadet özgürlüğüm de ihlal edilmiştir ve bu güç kullanma esnasında da sol ön kolumda ekimozlar oluşmuştur. 

'SAĞ EL İKİNCİ PARMAĞIMI BÜKMEKTE ZORLANIYORUM'
Boynumda kas ağrıları vardır. sağ el ikinci parmağımı da bükmekte zorlanıyorum. Doktor raporunda şikayetlerimin bir kısmı vardır. Olayın sıcaklığı geçtikten sonra ki hissettiğim parmağımı bükmekte zorlandığım doktor raporunda yoktur. Kendimi orada ifade etme özgürlüğüm ve ibadet özgürlüğüm ihlal edilmiştir ve güç kullanılmak suretiyle darp edildim. Ceza hukuk açısından hiçbir suçlamayı kabul etmiyorum, yaptığım fiiller ve sözler hukuka aykırı değildir. Ayrıca hukuka aykırı olarak yakalamam yapıldığı için davacı ve şikayetçiyim."