21 Eylül 2024 Cumartesi

Genel-İş yine işçiyi sattı, tepki gösteren işçiye saldırdı

Genel-İş yine işçiyi sattı. Bu kez Çankaya Belediyesiyle süren ek protokol görüşmelerinde işçiden habersiz sefalet zammı imzalayan Genel-İş 1 Nolu Şube Yöneticileri tepki gösteren işçilere saldırdı.

Ankara Çankaya Belediyesiyle ek protokol görüşmelerinde anlaşma sağlanamadığını açıklayan DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikasının gece yarısı işçinin bilgisi dışında anlaşmayı imzaladığı ortaya çıktı. Sefalet zamlarını protesto etmek için basık açıklamasına çağıran sendika, işçileri kumpasa getirip zamları alkışlatmak istedi. Ancak gece yarısı kendilerinden habersiz sefalet zamlarına mahkum edildikleri protokole işçiler karşı çıktı.

İŞÇİLERDEN 'YÖNETİM İSTİFA' TEPKİSİ
Bunun üzerine Genel-İş yetkileri işçilere saldırdı. Sendika binasını, "Yönetim istifa" sloganıyla inleten işçiler Genel İş 1 No'lu Şube yöneticilerine tepki gösterdi.

GENEL-İŞ İŞÇİLERİ SEFALET ÜCRETİNE KARŞI EYLEME ÇAĞIRMIŞTI
Alınteri'nde yer alan habere göre, DİSK Genel-İş Ankara 1 Nolu Şube ve Çankaya Belediyesi arasında dün gerçekleşen görüşmede, belediye kök ücretlerde bir artışa gitmeyi kabul etmediği gibi seyyanen artış için de 2 bin TL gibi bir rakam telaffuz etti. Teklifi kabul etmeyen Genel-İş 1 Nolu Şube işçileri bugün 12.15'te Başkanlık Binası avlusunda yapılacak basın açıklamasına kitlesel katılım göstermeleri, sorun çözülmezse de örgütlü oldukları tüm işyerlerinde 12.00-13.00 saatleri arasında oturma eylemi yapılacağını belirttiği mesajlar yollamıştı.

GENEL-İŞ, İŞÇİLERİN GELECEĞİNİ DUYUNCA POLİS ÇAĞIRDI
Fakat Genel-İş 1 Nolu Şube, gece yarısı işçilerin iradesini yok sayarak anlaştı. Protokolün imzalandığını duyan 20 kişilik bir işçi grubu sabah saatlerinde sendika yönetimiyle görüşmek üzere binaya gitti. Yönetim işçilerin geleceğini duyunca polis çağırarak işçi düşmanlığını artırdı.

YANDAŞ DELEGELER İŞÇİLERİ DARP ETTİ
Polis engelini aşan işçiler, binaya girdiklerinde kutlama hazırlığı yapan şube başkanı İsmail Yıldırım'a yakın delegelerin binada toplandığını gördü. Ek protokolün kendi bilgileri dışında imzalanmasına tepki gösteren işçilere yandaş delegeler saldırdı. Saldırıda bir işçi feci şekilde darp edilirken, kadın işçiler de hakaretler eşliğinde darp edildi.

SENDİKA YÖNETİMİ İŞÇİ DÜŞMANLIĞINI DAVUL-ZURNAYLA KUTLADI
Bu işçi düşmanı tavırdan sonra şube başkanı ve delegeleri kök ücretlere yansımayacak 6 bin TL'lik seyyanen artışın kabul edildiği ek protokolü kutlamak üzere davul zurnalarla başkanlık binası avlusuna geldiler. Seyyanen 6 bin TL'lik artışı da arkadaşlarına yapılan saldırıyı da kendilerinin iradelerinin hiçe sayılarak imzalanan protokolü imzalamaya çağrılmalarını da protesto eden işçiler, “Sendika istifa!” sloganlarıyla binayı inlettiler.

İŞÇİLERE BAYRAK-ATATÜRK DEMAGOJİSİ
İşçilerin tepkisi karşısında demagoji yapmaya kalkışan İsmail Yıldırım konuşamadı. İmzaladığı protokolü açıklayamayan Yıldırım'ın yerine Belediye Başkanı Alper Taşdelen konuştu. İşçilere bayrak-Atatürkçülük demagojisi yapılan konuşma da protestoyla karşılandı.