23 Eylül 2024 Pazartesi

Genel-İş, TİS imzalamayan Bakırköy Belediyesi'ni protesto etti

Bakırköy Belediyesi'nin çalışanlarla toplu sözleşme imzalamamasını protesto eden Genel-İş Sendikası, "Toplu sözleşme hakkımıza karşı duranları ezer geçeriz. Biz o toplu sözleşme masasına oturup haklarımızı sonuna kadar alacağız" dedi.

DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası, Bakırköy Belediyesi'nde çoğunluğu sağlamasına rağmen kendilerine yetki verilmemesine ilişkin Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda basın açıklaması yaptı.

"Toplu iş sözleşmesi hakkımız engellenemez" pankartının açıldığı eylemde, "Toplu sözleşme istiyoruz" ve "Esnek çalışma istemiyoruz" dövizleri taşındı, "Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz" ve "Zafer direnen emekçinin olacak" sloganları atıldı.

Eylemde konuşan Tüm Bel-Sen 1 No'lu Şubesi Başkanı Adem Erdem, toplu sözleşmenin uygulanması için masaya oturup sorunlarının çözülmesi gerektiğini söyleyerek, emekçiyi ayrıştıran sözleşmeleri kabul etmediklerini dile getirdi. Erdem, yaşadıkları sıkıntıların çözümünün toplu sözleşme olduğuna dikkat çekerek, işçilerin yaşadıkları sorunları şöyle aktardı: "1 Temmuz 2020 itibariyle toplu iş sözleşmesi yapmayarak, hem zam alamadık hem de esnek çalışma modeli ile maaşlarımız düşürüldü, sigorta primlerimiz yatmadı. Ailemiz ve çocuklarımız için gelecek kaygısı yaşıyoruz. İsteğimiz çok basit sözleşme haklarımız engellenmesin, esnek çalışma uygulanmasın."

'MASAYA OTURACAĞIZ'
Genel-İş Sendikası 2 No'lu Şubesi Başkanı Adil Çiftçi, salgına rağmen hizmet verdiklerini belirterek, Bakırköy halkının bu emeklerini görüp emekçinin yanında olması gerektiğini söyledi. Emekçilerin bulundukları her alanda hak gasplarına karşı seslerini yükselteceklerini vurgulayan Çiftçi, "İşçi arkadaşlarımız mutlu, geleceğinden de umutlu ama maalesef Bakırköy Belediyesi onca görüşmelerimize rağmen bir dönüş yapmıyor. Fakat biz alınterimizi Bakırköy sokaklarında akıtıyorsak, mücadelemizi de bu sokaklarda vereceğiz. Haklarımızı alana kadar sesimizi yükselteceğiz" diye konuştu.

'TALEPLERİMİZ YALNIZCA İŞ VE AŞ'
Taleplerinin yalnızca iş ve aş olduğunu vurgulayan Çiftçi, toplu sözleşmesiz çalışmak istemediklerini yineleyerek, taleplerinin karşılanmaması sonucunda, belediyenin işçilerini karşısında bulacaklarını söyledi. Çiftçi, "Salgın sürecinde sağlık çalışanlarından sonra en tehlikeli ve en riskli çalışma grubu belediye hizmetleri olmuştur. Bu süreçte çöp toplama hizmetleri başta olmak üzere, diğer tüm belediye hizmetleri ile kendimizi ve ailemizi risk altına alarak çalışmalarımız hiç aksamadan ve hiç durmadan devam etmiştir. Bu mağduriyetin temeli, toplu iş sözleşmesinin olmamasıdır. Anayasal hakkımıza, toplu sözleşme hakkımıza karşı duranları ezer geçeriz. Biz o toplu sözleşme masasına oturup, haklarımızı sonuna kadar alacağız" ifadelerini kullandı. 
 
Konuşmaların ardından Bakırköy Belediyesi'ne yürüyen işçiler düdükleriyle ses çıkarma eylemi yaptı.