22 Eylül 2024 Pazar

Genel-İş: Sömürüsüz bir yaşam için mücadele edeceğiz'

Genel-İş Dersim Şube Başkanı Şükran Yılmaz, sömürüsüz bir yaşam ve emeğin Türkiye'sini kurmak için mücadele edeceklerini söyledi.

DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası Dersim Şubesi, 15-16 Haziran Büyük İşçi Direnişi'nin 50. yılı nedeniyle Dersim Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı.

Sendika üye ve yöneticileri ile HDP, ESP, EMEP'in katıldığı eylemde, "Krizin yükünü patronlar çeksin", "Susma haykır kıdem haktır" yazılı dövizler taşındı.

Açıklama yapan Genel-İş Dersim Şube Başkanı Şükran Yılmaz, 15-16 Haziran üzerinden 50 yıl geçse de hükümetin mücadele yürüten işçi ve emekçiler üzerinde korku aşılamaya devam ettiğini söyledi. İşçi direnişinin, sermaye ve iktidara karşı yükselen bir direniş olduğunu belirten Yılmaz, "16 Haziran, işçilerin inandıkları dava uğruna güçlerini birleştirerek mücadele edildiğinde kazanımlar elde edildiğini gösterdi. Bugün de iktidar ve sermaye, toplumun yaratmış olduğu zenginliği, toplumsal ihtiyaçlara değil sermayeye ayırmaya devam etmektedir. Demokratik haklara dönük ağır baskı, saldırı ve hukuksuzlukların son bulması için mücadele etmenin işçi sınıfının kaçınılmaz görevi bilinciyle, eşitlik, demokrasi, sömürüsüz bir yaşam, emeğin Türkiye'sini kurmak için mücadele edeceğiz" dedi.